Center of the Universe slipper albumet «COU»

Metronomicon

COU som slippes 7. oktober er åtte sanger om forkortelser, fra den moderne NFT til de mer gammeldagse som DVD. Lyden er elektronisk og ispirert av funk, boogie og til og med hiphop på de låtene hvor den canadiske rapperen Motëm og norges egen WHALESHARKATTACKS er med. Det er også utstrakt bruk av vocoder og også talkbox ved gjesten Equalizing Wizard.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Dette kunne fort blitt til et konseptalbum (låta MP3 inneholder et sample av verdens første MP3) men på et tidspunkt forvandles det noe vakkert; melankolien rundt utdatert teknologi og også litt nostalgi om en svunnen tid da disse digitale teknologiene bar løfter om en bedre fremtid.

Center of the Universe er en kunstner som hovedsakelig, men ikke bare jobber med musikk og lyd. Bandet, som er et soloprosjekt (derav navnet), har gitt ut nesten 20 album, mange remikser og jobber også med musikk til film, teater og lydkunst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.