Hvem er best på frivillighet i Norge?

frivillighet norge

I Norge deltar over 60% av befolkningen med frivillig innsats. Dette gjør Norge til verdens mest frivillige land. Hvem er norgesmester i frivillighet?

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige ildsjeler som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Foreslå din kandidat på frivillighetensdag.no. Nominasjonsfristen er 15. september. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Frivillighet Norge er opptatt av å få nye hoder og hender inn i frivilligheten. Ifølge en undersøkelse fra 2018 sier hele 63% av nordmenn at de ikke har blitt forsøkt rekruttert til frivillig innsats det siste året. Videre sier halvparten av de som ikke er frivillige at de kunne tenkt seg å gjøre en frivillig innsats for en aktivitet eller sak de er opptatt av. 

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

Frivillighet Norge har opprettet prisen Årets nykommer i frivilligheten for å verdsette engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige. 

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier Slotterøy Johnsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Vil du delta i frivillig aktivitet eller trenger du frivillige? Gå inn på Frivillighet Norges portal frivillig.no, hvor organisasjonene kan legge ut sine frivillige oppdrag og frivillige kan finne ledige oppdrag i sitt nærområde.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.