SAS gjenåpnet New York-ruten

new york

SAS gjenåpner nå sin første interkontinentale direkterute fra Norge etter pandemiens utbrudd. Ruten Oslo – New York blir oppgradert med SAS-flåtens største og nyeste fly, Airbus A350, noe som gir ekstra god plass for eksport av sjømat til USA.

Ikke siden 13. mars 2020 har SAS flydd direkte fra Oslo til New York. Fra 3. juli flys det to ukentlige rundturer, med avgang fra Oslo onsdag og lørdag og retur torsdag og søndag. 

Les også:  To norske selskaper henter 185 millioner kroner fra EU

– Direkteruten til New York knytter Norge til hele USA. Den er av stor betydning for dem som ikke har sett sin familie og sine venner på lang tid, nå som det kommer nye lettelser for reise mellom våre to kontinenter. Samtidig får den norske sjømatnæringen fra i dag igjen en pålitelig fraktrute for tids- og temperaturfølsomme forsendelser til USA, sier konserndirektør Kjetil Håbjørg i SAS.

Les også:  Ny forskningsrapport vil ha bedre utnyttelse av hele fisken

Den viktige flyfraktkorridoren mellom Skandinavia og USA har vært sterkt etterspurt blant norske eksportører. På lørdagens flight var det ca 40 tonn cargo om bord, i all hovedsak sjømat. Det ble benyttet en Airbus A330, men fremover betjenes ruten av en enda større maskin, A350-900.

SAS fortsetter å fly til Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco og Washington fra København. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.