Redusert ferjetrafikk mellom Bognes og Lødingen

ferge

Smitte blant et besetningsmedlem på «MF Lødingen» fører til noe mindre kapasitet på sambandet Bognes – Lødingen.

Det er en person som er bekreftet koronasmittet. Vedkommende har ikke direkte passasjerkontakt, og har vært i rutinemessig karantene siden mandag 19. juli. De som jobber på samme skift har gått i minimum 10 dagers karantene, og fartøyet vil bli vasket ned. Det andre skiftet som betjener samme fartøy, blir nå testet. Prøvesvarene ventes lørdag kveld.

Smittehendelsen innebærer at en av de tre ferjene i sambandet mellom Bognes og Lødingen er innstilt i påvente av prøvesvar for den øvrige besetningen. Samtidig gjøres det en intern omdisponering av fartøy, slik at 15 til 16 av totalt 20 daglige rundturer vil gå som normalt.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Vi beklager overfor passasjerene. Samtidig er dette en situasjon som både vi og rederiene har forberedt oss på kan oppstå på en ferje. Torghatten Nord har fulgt alle rutiner, og sammen gjør vi vårt beste for at passasjerene skal være trygge, samtidig som vi setter i verk tiltak slik at hendelsen får minst mulig konsekvenser for kapasiteten, sier kontraktsansvarlig Steinar Simonsen i Statens vegvesens ferjeavdeling.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Den siste uka har det vært kraftig uvær i Nordland, og ferja mellom Bodø og Moskenes måtte innstille flere avganger. Dette førte til stort press på sambandet mellom Bognes og Lødingen.

– Heldigvis er uværet over. Det er fortsatt stor sommertrafikk til og fra Lofoten, slik at det kan være noe ventetid på de mest populære avgangene over Vestfjorden. Kapasiteten mellom Bognes og Lødingen har imidlertid vært normalt god den siste uka, og det er ingen grunn til at folk skal legge om sine reiseplaner som følge av de justeringene vi gjør i seilingsplanen, sier Steinar Simonsen i Statens vegvesen.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Lødingen kommune har ansvaret for smittevernsoppfølging mot fartøyet og mannskapet. Kommunen har følgende oppfordring til reisende med «MF Lødingen» mellom mandag 19. juli klokken 19.45 og torsdag 22. juli klokken 23.00:

Vær oppmerksom på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom man får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge du ikke har symptomer er ikke karantene nødvendig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.