Nye svanemerkede fond fra KLP

kalkulator

KLP, Norges største pensjonsselskap, lanserer nå fire nye, svanemerkede fond. KLP lanserte sitt første svanemerkede fond i juni 2018. Dette fondet har slått godt an hos kundene – også blant forbrukere – og har hatt svært god avkastning.

Nå kommer det fire nye svanemerkede fond, to aksjefond og to rentefond, som sammen med KLP AksjeGlobal Mer samfunnsansvar nå utgjør en fullverdig svanemerket spareprofil.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Å kunne velge svanemerkede fond hos KLP gjør det enklere både for virksomheter og privatkunder å investere i selskaper som oppfyller høye ambisjoner på miljø og bærekraft. Svanemerkede fond kan ikke investere i bransjer og selskaper som er problematiske (for eksempel olje, våpen, tobakk), de må gjøre en grundig bærekraftsanalyse, rapportere jevnlig om bærekraftsarbeidet og aktivt påvirke selskapene i porteføljen til å forbedre seg. 

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Å ta samfunnsansvar skal ikke koste mer. Derfor tilbyr vi nå alle KLPs svanemerkede fond til samme pris som tilsvarende indeksfond. Vi ønsker at kunden enkelt kan velge å spare i fond som prioriterer de mest bærekraftige selskapene, sier Håvard Gulbrandsen, administrerende direktør i KLP Kapitalforvaltning.

– Stadig flere sparer i fond. At en så stor aktør som KLP tar tydelig eierskap til mer bærekraftig sparing, er både viktig og inspirerende. Nå får både kommuner og forbrukere bedre mulighet til å investere i fond som prioriterer de mest bærekraftige selskapene. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Miljømerking Norge. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.