Ny undersøkelse: 7 av 10 fra Nord-Norge har fortsatt tilgang på skriver hjemme

hewlett packard pc

Til tross for spådommer om skriverens død, står den fortsatt sterkt i norske hjem. 1 av 10 i Nord-Norge som ikke har tilgang på skriver hjemme skulle i tillegg ønske at de hadde det. – Vi har sett en sterk vekst i denne kategorien gjennom pandemien, sier HP-sjef, Verner Hølleland.

Respons Analyse har på vegne av HP gjennomført en undersøkelse om nordmenns utskriftsvaner. I undersøkelsen kommer det frem at folk i Nordland og Troms og Finnmark fortsatt er avhengige av å skrive ut i hverdagen.

– Det er kun 1 prosent som oppgir at de aldri har behov for å skrive ut, mens 1 av 4 oppgir å skrive ut enten daglig eller ukentlig. Dette viser at skriverne fortsatt er en viktig del av hverdagen til flere, sier Verner Hølleland, administrerende direktør i HP Norge.

I undersøkelsen svarer hele 7 av 10 i de nordligste fylkene at de har tilgang på skriver hjemme, mens halve befolkningen der svarer at de har tilgang på jobb. Hver tiende innbygger i Nord-Norge har ikke tilgang på skriver hjemme, men skulle ønske de hadde det.

Les også:  Romindustrien i nord skyter fart

– Fem prosent oppgir også at de får foreldrene til å skrive ut for dem på jobben, men her er naturlig nok aldersgruppen 18 til 24 år overrepresentert, oppgir Hølleland.

Ifølge undersøkelsen er det mye forskjellig nordlendinger bruker skriverne til – høyest opp er å skrive ut dokumenter som må signeres.

– Dette kan nok mange kjenne seg igjen i. Selv om det har blitt stadig vanligere med digitale signaturer, oppgir fortsatt hver andre nordlending at de bruker skriveren til dette formålet. Nummer to på listen er jobbrelaterte ting (43%), mens nummer tre er flybilletter (34 %), sier Hølleland, og legger til:

– Det er nok mange nordmenn som fortsatt har større tillit til det fysiske enn digitale. Vi ser også at 3 av 10 i de nordlige fylkene bruker skriveren til å skrive ut attester og verdidokumenter.

Han tror også at flere har fått opp øynene for hva man bruke skriveren til det siste året, mens så mange har vært på hjemmekontor.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

– Vi ser at mange skriver ut alt fra strikkemønstre, til oppskrifter og fargeleggingsark. I tillegg oppgir hver femte nordlending at de skriver ut returskjemaer for nettkjøp, så skriveren har nok vært god å ha hjemme i pandemiåret.

I undersøkelsen kommer det frem at 3 av 10 nordlendinger synes man burde skrive ut mindre av miljøhensyn, mens 1 av 5 er opptatt av at selve skriverne skal være så miljøvennlige som mulig.

– Dette er noe vi i HP ønsker å ta på alvor. Vi lever i en verden som blir stadig mer påvirket av miljø- og klimaforandringer. Da er det viktig at vi som store internasjonale aktører går foran og tar grep, sier HP-sjefen.

HP garanterer allerede i dag utskrifter med netto null avskoging med HP+, og samarbeider med frivillige organisasjoner for å beskytte eller restaurere skoger tilsvarende papir brukt til utskrift. I tillegg til å ha omfattende systemer for resirkulering av produkter og rekvisita, brukes plast fra flasker og kleshengere til å produsere nye blekkpatroner.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

Hølleland forklarer at folks bekymringer for planeten har vært viktig også i utformingen av det nye systemet HP+.

– Skrivere fra HP som kommer på markedet fremover vil ha en mulighet til å knytte seg til HP+. Dersom brukeren velger å benytte HP+ innebærer dette bekreftelse på å bruke originalt HP-blekk eller -toner i hele skriverens levetid. Dette gjør at vi kan garantere for mye høyere grad av resirkulering, spesielt dersom man også benytter seg av abonnementstjenesten Instant Ink, sier han, og legger til:

– Med mye hjemmekontor det siste året har vi også ønsket å skape enda bedre sikkerhet på skriverne. Derfor har skrivere tilknyttet HP+ også ekstra sikkerhetsfunksjoner bygd inn i maskinvaren. Det tror jeg kan trygge mange på hjemmekontor, også når pandemien forhåpentligvis snart er over.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.