Statskog gir støtte til 27 friluftslivprosjekt i Nordland

statskog

Laksetrapplys, utedo, kanohenger og pop-uptelt er blant de 27 friluftslivprosjektene i Nordland som får støtte fra «Statskogmillionen».

En million kroner går hvert år fra Statskogs støtteordning til aktiviteter og prosjekt som skaper friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur. De beste søknadene får støtte på 10 000 eller 5 000 kroner.

– Mange små summer sammen dugnadsinnsats i norske lag og foreninger gir mye friluftsliv og folkehelse. Det er inspirerende å se skaperkraften som blomstrer i frivilligheten på store og små steder, og det er fint at mange kan få et klapp på skuldra gjennom Statskogs ordning, sier Landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Les også:  Steddy er klar for Nord-Norge

Støtteordningen har søknadsrunder og tildelinger to ganger i året. Vårens runde utgjør hoveddelen av årets støtte. Totalt 110 aktiviteter og prosjekt mottar nå sitt bidrag fra Statskogmillionen.

Det er stor variasjon i tildelingene. Nå går det støtte til humlevandring, kikkerter for fuglekikking, klassesett med kompass, utstyr til frisbeegolf og en lang rekke tiltak rundt klopping, stiskilting, gapahuker og bålplasser.

I alt 27 søknader i Nordland har fått uttelling fra denne søknadsrunden på Statskogmillionen, og spennet mellom de ulike tiltakene er stort. Det blir støtte til utedo i Sagvassdalen, kanohenger i Hattfjelldal, klassesett til Fjellcamp Børvatnet, gapahuk i Sulitjelma og kikkerter til fuglekikking i Rana, for å nevne noe.

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Kreativiteten og viljen til å tilrettelegge for friluftsliv er stor. At vi har anledning til å bidra til noen titalls prosjekt hvert år skaper mange gode naturopplevelser og bedre folkehelse, sier Statskogs regionsjef i Nordland, Tore Bjørnstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.