Turistforeningen med teknologiselskapet Atea som ny turpartner

dnt

Den Norske Turistforening ønsker teknologiselskapet Atea velkommen som ny turpartner. Sammen skal de skape mer relevante tjenester, og bruke datadreven analyse til å tilgjengeliggjøre norske turopplevelser, skriver DNT på sine egne hjemmesider.

– Som en del av DNTs nye strategi tar vi utradisjonelle veivalg for å gjøre det enklere å komme seg ut. Turene skal fortsatt være analoge, men med digitale grep kan vi gi en enda bedre helhetsopplevelse, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Solvang forklarer videre at samarbeidet skal slå et slag for folkehelsen, ved bedre tilrettelegging for deling av kunnskap, praktiske tips, oppdatert informasjon og andre digitale løsninger

– Mange blir nostalgiske når de tenker på DNTs hytter, men vi må også følge med i tiden, for eksempel med betalingsløsninger på ubetjente hytter. Med gode, brukervennlige tjenester både for nysgjerrige nybegynnere og erfarne fjellgeiter, håper vi samarbeidet senker terskelen til naturopplevelser for flere.

Administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs, mener det er mye uforløst potensiale som settes i anløp når teknologibransjen trekker ut mot norsk skog og fjell.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

– For eksempel, dersom det er meldt dårlig vær på Glittertind, kan vi foreslå en annen tur i nærheten, eller sende ut varsel i populære turområder når hyttene begynner å bli fulle for kvelden. Naturen skal du fortsatt oppleve, vi vil bare ha mer av det gode.

Ateas ansatte får også mulighet til å bruke naturen sammen med kollegaer, blant annet ved at selskapets interne kulturambassadører får turlederkurs gjennom DNT.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– God helse gir lavere sykefravær og bedre trivsel på jobb. Jeg tror vi vil få en økning av fiskeskrøner og toppturskryt i lunsjpausen. Jeg gleder meg også selv til å være med på tur når vi er med på å digitalisere friluftstilbudet i hele Norge. Håper vi sees på stien, sier Jacobs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.