Lavere tall for Posten og høyere for Bring i 2018

pakker brev

Posten og Bring har nå lagt fram tallene for 4. kvartal og foreløpig årsresultat for 2018.

Nedgangen i omsetning (-3,2 prosent) skyldtes hovedsakelig salg av virksomhet og fall i brevvolum. Resultatet er preget av tiltagende fall i adresserte brevvolumer med 12,9 prosent i 2018. Organisk vekst for konsernet i 2018 ble positiv med 1,7 prosent som følge av økt omsetning i logistikksegmentet.

– Vi har hatt mye å glede oss over i 2018. Våre kunder er blitt mer fornøyde og logistikkmarkedet er i vekst. Vi har fått tilbake kunder, og vunnet nye. Samtidig er dette et krevende marked med høy konkurranse og lave marginer. Postsegmentet faller kraftig som følge av digitaliseringen, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Les også:  Arctic Lavvo AS får støtte til internasjonal markedsføring

Logistikksegmentet økte omsetningen med 787 millioner kroner i 2018. Justert driftsresultat var 135 millioner kroner, 6 millioner kroner bedre enn i 2017, med en positiv trend det siste halve året. Organisk vekst var 5,9 prosent. Netthandel til private, inkludert hjemleveringstjenester, hadde god vekst både i og utenfor Norge.

I 2018 ble justert driftsresultat for postsegmentet 657 millioner kroner, en reduksjon på 186 millioner kroner sammenlignet med 2017. Postsegmentet preges av dramatisk fall i brevvolumene og resultatnedgang, til tross for betydelige kostnadstiltak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.