Frivillige ungdommer ryddet naturen i nord

norilsk

Dusinvis av tenåringer fra forskjellige regioner i Russland renset bunnen av elven Kolosjoki, som grenser til Norge, hver dag i to uker. Det var World Tree Camp organiserte oppryddingen.

– Deltagelsen er en mulighet til å oppleve nordlig natur og bidra til forbedring av den lokale naturen. For å opprettholde miljøet og spesielt elven er det nødvendig med lokalsamfunnets innsats. Og prosjekter som dette hjelper på dette. Lokale innbyggere ser vår aktivitet og vil kanskje gi sitt eget nyttige bidrag. Tross alt begynner ofte folk som gjør stedet renere å behandle naturen annerledes, og holder orden og opprettholder renslighet, sier frivillig Anastasia Budenko til lokale medier i den russiske Murmansk -regionen.

Kolosjoki-elven er 22 kilometer lang og renner i Murmansk -regionen i Russland og renner ut i Kuotsjärvi-sjøen. World Tree Camp deltakere deler sine erfaringer på forskjellige felt. For eksempel kunstprosjekt i byens gater.

Les også:  Journalisten Bjørn Olav Jahr: – Fakta må alltid trumfe følelser

World Tree Camp deltaker Tatiana Vorobyova deler sin erfaring med å lage kunstgjenstander med barn, og Tatiana Danilova om typer kunstobjekter og hvordan man lager og integrerer dem i bymiljøet.

– Jeg har deltatt på mange prosjekt, vi har designet og bygd kunstgjenstander i de russiske byene Irkutsk og Kazan, sa Tatyana Danilova.

Hun snakket også om kunstparker og urban trend, når byens innbyggere kan bedre bymiljøet selv.

– I landsbyen Nikel er det ikke noe slikt ennå, selv om det er små velstelte forhager med blomster og figurer fra bildekk. Men aktive lokale innbyggere med støtte fra administrasjonen kan lage flotte kunstprosjekter i landsbyen, la hun til.

Les også:  Ulovlig ATV-bruk under jakt skal stoppes

Miljøvernerne renser hver meter av elven for alt husholdningsavfall og plast.

– Jeg vil at lokalbefolkningen skal delta i denne prosessen. Jeg kan hjelpe og fortelle lokalbefolkningen om organiseringen av prosessen – de kan ha det hyggelig og rengjøre området samtidig. Jeg tror vår oppgave ikke engang er å fjerne søppel, men å vise ved eksempel hva som kan gjøres for å forbedre miljøet. Vi kom for å hjelpe, og jeg vil at folk skal støtte det selv, slik at det ville være bedre for dem å bo her, sier frivillig Anastasia Resenkova til lokale medier i den russiske Murmansk-regionen.

Sammen med sponsoren til dette miljøinitiativet, Norilsk Nickel, bygges en infrastruktur for rekreasjon i elvedalen.

Les også:  Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

– Dette prosjektet var planlagt allerede i 2020, men med koronaviruspandemien kunne vi ikke gjennomføre det, så vi begynte i sommer. Den frivillige campusen er starten på et prosjekt som tar sikte på å rydde opp i elven vår og bringe den i god stand. Vi forventet ikke at så mange gutter skulle uttrykke et ønske om å delta i prosjektet. Vi ser deres interesse og ønske om å investere i å forbedre miljøet, i å rydde opp i elven, sa lokalpolitikeren, Andrey Fomenko, til lokale medier.

I de siste årene har Norilsk Nickel blitt stadig mer aktivt i å støtte miljøprosjekter i regionen. Hovedretningen for selskapets miljøpolitikk er gradvis reduksjon av utslipp av forurensende stoffer til atmosfæren og utslipp av avløpsvann.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.