– Bra at forskerne justerer makrellkvoten

fiskebat.no

Det internasjonale havforskningsrådet, ICES, foreslår at makrellkvoten økes med 20 prosent i forhold til det reviderte kvoterådet for 2019. For Norsk vårgytende sild foreslår forskerne en reduksjon på 11 prosent fra avtalt kvote for 2019.

Adm.dir. i Fiskebåt Audun Maråk synes det er bra at forskerne nå er enige om at makrellbestanden er i en svært god forfatning.

– Det er svært gledelig at revisjonen som ble gjort i forhold til bestandssituasjonen for makrell våren 2019 nå blir bekreftet. Kvoterådet viser også at ICES opprinnelige kvoteråd for 2019 var en skivebom, og at makrellbestanden er i en svært god forfatning. Fiskebåt legger til grunn at kvoten settes til minimum 849 000 tonn for 2020. Med andre ord slik at begrensningen på 25 prosent økning ikke blir gjort gjeldende, sier Maråk.

I tillegg til makrellen omfatter dette kvoterådet også norsk vårgytende sild og kolmule.

Maråk synes også det er positivt at forskerne konkluderer med at bestanden av kolmule er i god forfatning og at det gir grunnlag for en liten økning i kvoten neste år.

For norsk vårgytende sild anbefaler forskerne en reduksjon i kvoten på 11 prosent i forhold til avtalt kvote for 2019.

– Vi registrerer at ICES anbefaler en kvotereduksjon, samtidig som det trolig er grunnlag for kvoteøkning fra 2021 på grunn av god rekruttering til gytebestanden. Vi skulle selvsagt ønsket at vi kunne unngått en kvotereduksjon neste år, men tar med oss de positive utsiktene fra 2021, sier Maråk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.