fiskebåt

Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

Ivar Andreassen (59) fra Bodø er valgt til styreleder i Fiskebåt Nord på årsmøtet i Tromsø. Andreassen har fra tidligere en lang karriere både som fisker og i organisasjonslivet. I 13 år... Les mer »
havvind

– Overrasket over arealomfanget

Fiskebåt er overrasket over hvor store områder som er avsatt til havvind i NVE sin rapport. – Vi må nå ta en grundig gjennomgang av de foreslåtte områdene, sier adm.dir. Audun Maråk... Les mer »
fiskebåt

Kutt i havforskningen – Alvorlig for fiskerinæringen

– 28 arbeidsplasser skal bort når forskningsfartøyet «Kristine Bonnevie» skal ut av instituttets tjeneste. Havforskningsinstiuttet (HI) må også kutte på andre områder og det er derfor klart at totalt sett vil en... Les mer »
fiskebåt

Bjørnar Skjæran fra Nordland ny fiskeri- og havminister

Bjørnar Skjæran (Ap) fra Nordland blir altså ny fiskeri- og havminister i den nye regjeringen til Jonas Gahr Støre med representanter fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Fiskebåt ønsker Skjæran velkommen som fiskeriminister og... Les mer »
Fiskebåt

Stadig flere russiske militærøvelser går ut over fisket i nord

Fiskebåt får stadig oftere henvendelser fra norske fiskefartøy som må avbryte fisket på grunn av russiske militærøvelser i nord. I et brev til Utenriksdepartementet reiser Fiskebåt spørsmål ved om russiske mydigheter har... Les mer »
fiskebat.no

Fiskebåt er positiv til innføring av eierskapsbegrensninger i kystflåten

– Eierskapsbegrensninger er allererede innført i havfiskeflåten og erfaringene er gode. Det sier Espen Jacobsen, avdelingsleder i Fiskebåt. Fiskebåt har levert sitt høringssvar i forbindelse med høring om innføring av eierskapsbegrensninger i... Les mer »
kystverket

Kystverket styrker overvåkning av skipstrafikk

Ved å avverge skipsulykker bidrar Kystverkets sjøsikkerhetstjenester til å redusere risikoen for akutt forurensing og tap av menneskeliv på norskekysten. Vekst i havnæringene og i sjøtransporten vil sammen med klimaendringer kreve ytterligere... Les mer »
kystverket

Kystverket vil styrke satsingen på digitalisering

Økt skipstrafikk, mer aktivitet i kyst- og havområdene, større klimautfordringer, og ny teknologi i rask utvikling setter nye og høyere krav til Kystverket. For å opprettholde og styrke dagens sjøsikkerhetsnivå langs kysten,... Les mer »
ambulansebil

Båtulykke i Sandnessjøen: Én død og én skadet

En mann i 30-årene er død og en mann i 50-årene skadet etter en ulykke i båt ved Leinesodden i Sandnessjøen i natt, opplyser NRK. Politiet ble kontaktet da de to ikke... Les mer »
olje miljø

52 grunnstøtinger i 2019

Trålerbrann i Tromsø. Cruiseskip nær grunnstøting i Hustadvika. Det var blant de mest dramatiske hendelsene som Kystverkets miljøberedskapsvakt måtte håndtere i fjor. Gjennom hele året skjer det grunnstøtinger og andre uønskede hendelser... Les mer »