MUSIKK: Debutalbumet «Nostalgia» med LÖV ute nå

hes

På tampen av 2018 annonserte Marte Eberson og Øystein Skar (Highasakite) at de hadde startet et nytt bandprosjekt sammen med vokalist Martin Halla (The Voice, Stjernekamp). Under navnet LÖV har de levert et knippe knallsterke singler, og nå kommer debutalbumet.

Allerede på de første singlene «Superhuman» og «That wasn’t easy» beviste LÖV at de er et band det var verdt å merke seg. Låtene var å finne på lydsporet til serien Semester, signert regissør Ulrik Imitiaz Rolfsen (Izzat, Taxi), som ble vist i både Norge og Sverige i 2019.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

Etter dette har de sluppet tre strålende singler, levert noen fantastiske konserter som allerede har skaffet dem et livepublikum og sørget for flere bookinger på flere av årets norske festivaler, blant annet by:Larm.

–  Det er deilig å endelig kunne presentere «hele oss» som band. Det å få muligheten til å lage et album har vært et mål helt siden vi startet å jobbe sammen i 2017, og nå er det endelig virkelighet!

–  Det å fortelle en historie fra A til Å er noe som har vært viktig for oss fra starten. Vi har så mange nyanser i våre musikalske personligheter, og kun albumformatet tillater å fortelle hele historien, forteller bandet.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Albumet spenner fra minimalistiske pianoballader med grandiose vokal-arrangementer til fengende og dansbare låter, med sterke innslag av folk, gospel, og elektroniske elementer – alt ledsaget av Martin Hallas unike stemmeprakt og formidlingsevne. 

–  Nostalgi er ikke bare et ord for savn og lengsel, men beskriver også en følelse av noe vakkert og vemodig og kan inneholde gode minner. Minner som man i ettertid kan se at har hatt mye å si for den man er og det man gjør i dag, forteller bandet.

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

Soundet og lydene er og inspirert av lyder som gir dem en nostalgisk følelse; et opptak av bylyder fra Torshov (der Marte bodde sine første leveår), eller en akustisk gitar som minner dem om nachspielene fra videregående, korsang fra ungdomsårene eller synthlyder som minner dem om favoritt-tv-serien Twin Peaks. Alt dette har de nøstet sammen til deres egen musikalske verden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.