Ny Nasjonal transportplan: Knut Arild Hareide har nå fått nye svar om kostnader og lønnsomhet

knut arild hareide

Samferdselsdepartementets virksomheter leverer i dag oppdaterte beregninger av kostnader og samfunnsøkonomisk lønnsomhet i prosjekter de har foreslått å prioritere.

– Dette er et viktig grunnlag for vårt videre arbeid og som vil hjelpe oss å bruke ressursene best mulig i Nasjonal transportplan 2022–2033, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kystverket, Nye Veier AS, Statens vegvesen og Avinor AS har tidligere foreslått hvilke prosjekter som bør prioriteres i ny transportplan. I dag får samferdselsminister Knut Arild Hareide oppdaterte beregninger av kostnader og samfunnsøkonomisk lønnsomhet.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

– Våre virksomheter skal jobbe kontinuerlig med å redusere kostnader og få opp nytten i alle prosjekter og tiltak, slik at vi bruker fellesskapets ressurser best mulig. Vi skal nå sette oss grundig inn i oppdaterte tall på kostnader og samfunnsøkonomi. Jeg er kjent med at nye beregninger også gjør at det nå er trukket fram nye tiltak og prosjekter. Samlet gir dette et nytt bilde av hvilke prosjekter og tiltak som det kan være aktuelt å prioritere i første del av ny transportplan. Dette vil jeg se i sammenheng med øvrige innspill jeg har mottatt tidligere i arbeidet. I høst hadde jeg gleden av å besøke fem steder i Norge og få innspill fra alle landets fylker og et bredt spekter av næringslivet. Nå har vi en stor og viktig jobb de neste månedene før Nasjonal transportplan skal legges frem, sier samferdselsministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.