Vidda Tørr gin kåret til verdens beste

oslohd

Oslo Håndverksdestilleri har ved å motta sin andre Master utmerkelse i 2020 sementert Vidda Tør gin som en av verdens beste gin.  Smaken av norsk fjellheim er dermed noe få kan måle seg med.

Den svært anerkjente, britiske bransjebibelen The Spirits Business har en i sin konkurranse The Travel Retail Masters tildelt Vidda utmerkelsen Master. I sommer ble den helnorske ginen den første norske som har blitt utropt som Master i The Gin Master av det uavhengige smakspanelet.

Vidda Tørr gin fra Oslo Håndverksdestilleri var dermed den første norske gine’en som mottar den høyeste utmerkelsen mulig i gin’ens vugge.  Nå har de gjentatt bragden i det som ansees som VM for tax-free brennevin.

– Det som gjør seiere helt spesiell er at vi lager gin utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge. Vi bruker med andre ord ikke mange av de klassiske gin krydderne som du finner i alle andre gin. Når vi lanserte Vidda, var dette den første ginen i verden uten sitrus. Situs tonen i Vidda henter vi isteden fra furuskudd og einebærene, sier salg- og markedssjef hos Oslo Håndverksdestiller Frederik Dahl. 

– Vi har allerede sett store resultater fra The Gin Master seieren i sommer. Nå er jo ikke tax-free salg det helt store om dagen, men når vår Norwegian Wood vodka mottok en gull medalje i samme konkurranse i fjor resulterte det i internasjonal distribusjon for denne. Vi er derfor veldig spente på hva vårt lille destilleri kan oppnå i denne kanalen i fremtiden.

Covid-19 har bydd på andre muligheter for destilleriet ved Alna-elven i Oslo. De var allerede i mars i gang med å produsere håndsprit og har produsert store menger av dette det siste halvåret. Når har de utvidet både lokalet og staben for å kunne opprettholde denne produksjonen samtidig som etterspørselen etter Vidda har økt svært kraftig etter verdensmester tittelen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.