3 råd til voksne som skal søke høyere utdanning

utdanning

– Det er ikke bare 18-åringen som skal søke utdanning for første gang som bør merke seg datoen 15. april, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge, direktoratet for kompetansepolitikk.

Fristen for å søke utdanning via samordnet opptak nærmer seg, og det er mange voksne som også skal velge nå.

– Arbeidslivet vårt endrer seg stadig raskere. Vi må alle utvikle kompetansen vår hele tiden. I fremtiden kommer nok studenter til å være en mer sammensatt gruppe som veksler mellom studier og arbeid, sier Lund.

Les også:  Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Hun har tre råd til dem som skal søke utdanning nå.

  • Kartlegg hva trives du å jobbe med og hva du god til og orienter deg om hvilke yrker det er behov for både nå og noen år fram i tid. Finn ut hvordan du kan koble dine evner og interesser til behovene i arbeidsmarkedet.

  • Vurder å kombinere jobb og studier. Kanskje kan du studere på deltid samtidig som du jobber? Flere studier gir deg også mulighet til å delta via nettet, og delta på noen samlinger i løpet av studieløpet.
  • For å lykkes som student i voksen alder er det viktig å legge til rette for gode rammer. Det kan handle om alt fra tilrettelegging på arbeidsplassen til støtte fra familien. Finnes det noen økonomiske støtteordninger som kan være til hjelp for deg?
Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

En god mulighet for voksne som skal gjøre valg knyttet til utdanning og arbeidsliv, er å ta kontakt med et offentlig karrieresenter, der alle over 19 år kan få gratis karriereveiledning av kvalifiserte veiledere. Det finnes per i dag karrieresentre i alle fylker unntatt Oslo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.