Dette dekkes ikke av bilforsikringen

vinter

Frost er ikke bilens beste venn, men bileiere kan lett unngå en av vinterens mest unødvendige utgifter.

– Altfor mange glemmer å slå av vindusviskerne når de parkerer for kvelden, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Man tenker ikke over det før man starter en nedfrosset bil på morningen, men er vindusviskerne frosset fast i frontruten i løpet av natten ender mange bileiere opp med en ødelagt vindusviskermotor som må skiftes.

– Nå er vi inne i en frostperiode og da får vi mange henvendelser om slike skader, hvor kunder som regel har startet bilen i kulda på morgenen uten å løsne de fastfrossede viskerne først. Ryker vindusviskermotoren må den skiftes, og det er sure penger å betale for noe som enkelt kunne vært unngått, sier han.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Når vindusviskermotoren ikke klarer å rive løs viskere som sitter fast i et nedfrosset bilvindu går den gjerne varm og blir ødelagt. Noen kan også oppleve at viskerbladene rives av.

– Mange kontakter oss og lurer på om dette dekkes av bilforsikringen, men det gjør det ikke. Å skifte vindusviskermotor koster opp imot 10.000 kroner, og det er sure penger å betale for noe man enkelt kunne ha unngått, sier Brandeggen.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Å kjøre uten fungerende vindusviskere er uforsvarlig, og kan medføre bot fra politiet. Det beste er å løsne viskerne fra den nedfrosne ruta før man starter bilen, men i sprengkulda er mange fristet til å starte motoren først for å få opp varmen inne i bilen.

– Vindusviskerne kan sitte godt fast i stivfrosset is, og da må man skrape de løs før man starter bilen. Trikset er å sette vindusviskerne opp idet man parkerer for kvelden. Man unngår fastfrysing, det er lettere å skrape frontruta og viskerne varer gjerne mye lengre, sier han.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Noen nyere biler har vindusviskere som kan starte automatisk, men for de fleste bør man selv sjekke at de ikke står i en posisjon som medfører at de starter når du starter bilen.

– Har viskerne frosset fast må man unngå å rive dem løs, da går viskerbladet lett i stykker. Skrap bort is og snø, og dunk forsiktig til de løsner, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.