Nordnet: Fondskunder strømmer til Oslo Børs

bjørn erik

Nordnet-kunder kjøpte fond for 152 millioner kroner netto i mai. Norske aksjefond var mest populært, godt hjulpet av stigende oljepris.

Statistikk fra Nordnet viser at privatkunder nettokjøpte aksjefond for 172 millioner kroner i mai. Rentefond ble nettosolgt for 6 millioner kroner, mens kombinasjonsfond ble nettosolgt for 14 millioner kroner.

– Fondskundene har tydeligvis tro på videre oppgang på Oslo Børs, for norske aksjefond ligger på kjøpstoppen i mai, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Oslo Børs er blant børsene som har steget mest så langt i år, med rundt åtte prosent, godt hjulpet av den kraftige oljeprisoppgangen. Oppgang fører til optimisme og kjøp av norske aksjefond blant Nordnets fondskunder.

USA best, Europa svakest
Børsutviklingen i mai måned var preget av høyere oljepris og økende uro i eurosonen etter valget i Italia. Verdensindeksen var opp knapt en prosent i mai. Det amerikanske aksjemarkedet klarte seg best, med en oppgang på to-tre prosent.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Europaindeksen falt derimot med nesten fire prosent i mai, dels som følge av uavklarte utsikter etter det italienske valget.

– Italias statsgjeld er EUs nest høyeste, etter Hellas. Markedet frykter at den italienske stat ikke klarer å betale tilbake gjelden. Derfor stiger renten på italienske statsobligasjoner. Aksjemarkedet misliker usikkerhet, forteller spareøkonomen.

Vekstmarkeder hadde også en svak måned, med et fall på et par prosent. Spesielt Brasil dro ned indeksen i mai, med et fall på ti prosent. Fallet skyldes nye avsløringer om korrupsjon blant toppolitikere i Brasil.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Oslo Børs var opp rundt en prosent i mai, godt hjulpet av stigende oljepris.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.