Forenkler betalingen for tilsyn med fiskemottak

sandberg

Nærings- og fiskeridepartementet viderefører dagens system der fiskemottak må betale en årsavgift for Justervesenet sitt tilsyn med fiskemottak, men med en betydelig forenkling. Under en ny betalingsmodell skal årsavgiften for tilsyn beregnes ut fra verdien av den innveide fisken, slik den fremgår av sluttsedlene.

– Tidligere har årsavgiften blitt beregnet ut fra selskapenes omsetning. Under den nye ordningen blir avgiften rettet mer presist mot selskapenes omsetning knyttet til mottak av fisk. Dette er en betydelig forenkling av betalingsmodellen for både bedriftene og for Justervesenet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Justervesenet får omsetningstallene fra sluttsedlene tilsendt fra Fiskeridirektoratet, som del av samarbeidet mellom etatene.

Den tidligere ordningen hvor fiskemottakene måtte vise revisorbekreftet dokumentasjon for omsetning som ikke knyttet seg til fisk, faller dermed bort. Dette innebærer en betydelig forenkling og kostnadsbesparelse for næringsaktørene og for Justervesenet.

– Regjeringen ønsker å redusere den totale avgiftsbelastningen for bransjen. I fjor ble avgiften for tilsyn med fiskemottak satt ned, nå blir det enklere å betale. Den nye betalingsmodellen som regjeringen nå innfører skal gjøre hverdagen enklere for fiskemottakene, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.