MUSIKK: Oakland Rain ute med albumet «Mellom fregnene»

hes

“Mellom fregnene” er folkpop-duoen Oakland Rains første album med norske tekster, og består av 10 spor om opp- og nedturer som har preget livet de siste to årene.

Låtene på dette albumet var i utgangspunktet et skriveprosjekt som Charlotte og Maren Wallevik startet for å holde det norske språket varmt etter at søstrene hadde jobbet med oppsetningen av Ibsen-prosjektet “Fruen fra havet” i Kristiansand i 2019. 

Etterhvert ble låtideene så mange at tanken på et album ble født. Innspillingen av de første låtene startet i februar 2020, men som resten av verden stoppet alt opp i mars. Ett år senere dro jentene tilbake til studio for å fullføre det de hadde startet, med resten av albumet ferdigsstilt.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

– Fjoråret ga et nytt perspektiv på livet på mange måter, og gjorde sterkt inntrykk på oss som låtskrivere. Det la til mange nye dimensjoner både eksistensielle, relasjonelle og individuelle, som ble viktige i ferdigstillingen av sangene, forteller duoen.

– Noen av tekstene kom til oss etter personlige erfaringer, mens andre låter på plata er resultat av rene fantasier, som kanskje dukket opp nettopp fordi vi hadde for mye tid til å tenke. 

Les også:  Ny bok: Matoma – aldri god nok

To av låtene, «Så kom livet» og tittelsporet har allerede blitt sluppet som singler, og fått spilletid på radio. Nå venter jentene bare på at verden skal åpne igjen så de kan få spilt låtene sine for publikum igjen.

– Vi håper disse sangene kan være lydspor til gode stunder, og kanskje til hjelp i tyngre stunder. Vi har lagt våre hjerter inn i dette albumet, og vi føler oss utrolig takknemlige som har fått muligheten til å skape dette sammen. Med fantastiske musikere og produsenter har vi fått muligheten til å lage noe varig i en tid hvor vi alle står sammen om å kjenne følelsen av unntakstilstand. Det har vært så fint å jobbe med noe konkret, og forsøke å skape noe av alle følelsene som har inntruffet, avslutter de.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.