Lofoten og Nord-Norge på bildelingstoppen

fartsgrense

2021 har det vært et godt år for alle som har leid ut bilen sin gjennom bildelingstjenesten Nabobil i Norge. Nå har selskapet byttet navn til Getaround og lansert en ny app som gjør det enda enklere å tjene penger på å leie ut bilen, ved å leie ut til turister fra Europa.

Siden oppstarten i 2015 har Nabobil vært ledende på bildeling i Norge, og utbetalt flere hundre millioner kroner til norske bileiere rundt om i hele landet. Så langt i 2021 har Nordmenn fått betalt over 80 millioner kroner for å dele bilen sin.

Det er Oslo som troner helt øverst på bildelingstoppen. Deretter følger fylkene Viken, Troms og Finnmark og Nordland. Vestland er på femteplass blant bildelingsfylkene, godt trukket opp av høy aktivitet i Bergen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– Sett i lys av antall innbyggere fremstår bileiere i Nordland og Troms og Finnmark svært delevillige. Med unntak av Oslo, utbetales det mer enn dobbelt så mye per innbygger i Nord-Norge enn noen andre fylker i landet. Her har de virkelig sett verdien av å leie ut bilen sin, til både naboer og turister, sier Even Heggernes, daglig leder i Getaround Norge.

På listen over de 12 kommunene med høyest utbetalinger ligger hele fem av kommunene i Nord-Norge. Tromsø er enkeltkommunen i Nord-Norge med høyest utbetaling til bileiere. Men om man ser Bodø- og Lofoten-regionen under ett, så er det bare bildelere i Oslo som samlet har fått mer utbetalt fra utleie på den tidligere Nabobil-plattformen. 

Som eneste bildelingsaktør tilbyr Getaround én felles app for bildeling i Europa. Er du Getaround-bruker i ett av landene, kan du bruke den samme appen til å leie bil i et annet land. Det betyr at delte biler i rundt om i Norge for første gang kan leies ut til reisende fra Frankrike, Tyskland, Spania, Østerrike, Belgia og Storbritannia – uten at bileieren trenger å gjøre noe ekstra. Utleiepotensialet har økt betaraktelig med Getaround.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

– Utleie til europeiske turister kan gi en inntektsboost i perioder av året. Spesielt for de som deler bilen sin ved eller på vei til populære destinasjoner, som i Lofoten og Tromsø, nær Hurtigruten-anløp, mindre flyplasser, skisteder og slikt. Booking og betaling skjer i appen, og enten det er for en time eller noen døgn er leieforholdet forsikret gjennom If, sier Even Heggernes.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Etter Oslo, er Bergen den byen med flest Getaround Connect-biler. Det er en nøkkelfri åpningseknologi som gjør at leietakere kan åpne bilen rett fra appen. Da er det å leie bil nesten like enkelt som å plukke opp en elsparkesykkel, enten du er hjemme eller tar en impulsiv dagstur når du er på reise.

– Nå kan du finne, leie og åpne biler i Paris og Berlin med samme app som du åpner en delt bil på Grünerløkka, Bergen eller Lofoten. Getaround-appen er booking og bilnøkkel i ett. Våre brukere trenger ikke registrere seg på nytt, stå i leiebilkø eller forholde seg til åpningstider, sier Heggernes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.