LESERINNLEGG: Staten trenger ikke bompenger!

demokratene

Det er et trist faktum at det nyvalgte Stortinget elsker bompenger, selv om enkelte partier i valgkampen prøvde å innbille velgerne noe helt annet.

Av Vidar Kleppe, Demokratene

Et av de verste eksempelet på dette «dobbeltspillet» er at stortingspartiene vil fortsette med å flå bilistene med bompenger og rushtidsavgift for å delfinansiere veibygging i Norge. Dette skjer utrolig nok mens milliardene ruller ut av Norge – helt uten styring og kontroll til korrupte regimer som ikke liker Norge og nordmenn, men som elsker norske skattemilliarder.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Samtidig med dette øker forskjellene i Norge og bompenger er beviselig en avgift som ikke tar hensyn til hvor mye du har i lommeboka. En utvikling der de som har minst ikke har råd til å bruke å kjøre, er urettferdig og en utvikling Demokratene vil ta sterk avstand fra.

Økte bompenger er usosialt og kan tvinge de med de laveste inntektene bokstavelig talt av veien. Bompenger for lavinntekts bilister kan også føre til at det ikke lønner seg å være i jobb samt å delta i frivillig arbeid, lag og foreningsliv.Som tidligere stortingsrepresentant vil jeg på det sterkeste be om at stortingspartiene endelig kan innse at bompenger må avskaffes da de øker forskjellene i Norge.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Fakta som ingen kan bestride er at bompenger rammer de med lavest inntekt “knall hardt” og dette blir ikke bedre når det stadig settes det opp – flere og flere bomstasjoner i Norge.Denne usosiale “melkingen” av norske bilister kan selvsagt ikke fortsette. Norske bilister har betalt og betaler mer enn nok i bompenger, rushtidsavgift og en endeløs rekke av skatter og avgifter på bruk av bil.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Bare så det er sagt: Demokratene vil avskaffe og sier nei til bompenger og rushtidsavgift. Nok er nok!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.