biler speed

Slik reiste vi i 2023: Bilbruken og bompengene økte

Flere bruker bil på hverdagsreisen nå enn i 2019, viser NAFs rapport Trafikantbarometeret 2023. – Flere oppgir at de bruker bil, og flere betaler mer i bompenger enn før, sier Ingunn Handagard,... Les mer »
naf

Nå er det vanlige folks tur: Bompengesjokk neste år

Statsbudsjettet for 2024 viser at norske bilister får økte utgifter neste år. Og den store satsningen på vedlikehold av fylkesveier uteblir. – Her får bilistene en avgiftssmell både på bompenger og drivstoff.... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Ny ordfører i Bodø

Journalist Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani snakker om valget, inhabilitets-skandaler og verdensrekord i EMD-dommer for barnevernet i en ny podcast. Først snakker duoen fra Bodø om kommune- og fylkesvalget 2023. – Det... Les mer »
ratt subaru

LESERINNLEGG: Frihet til å kunne velge bilen

Fremskrittspartiet mener at alle skal ha rett til å velge bilen som transportmiddel i både by og bygd.  Bilen er vårt mest fleksible transportmiddel og står for mer enn 80% av persontransporten.... Les mer »
vinter biler

Landsmøte i NAF: Krever ny samferdselspolitikk

Landsmøtet i NAF, 5. – 6. mai, i Stavanger, har vedtatt følgende resolusjon for en ny og bedre samferdselspolitikk: Om under ett år legger regjeringen fram Nasjonal Transportplan. NAF forventer at regjeringen... Les mer »
nfk

Fjerner bommene ved Kjølhågen

Nå blir det rødlysene som varsler om stengt veg. På hver side av fv. 82 Kjølhågen i Andøy står det bommer, varsellys og informasjonstavle som informerer når den vindutsatte strekningen er stengt.... Les mer »
økonomi

LESERINNLEGG: Folk flest taper på alle fronter

Det kan virke som om folk flest taper på alle fronter for tiden. Denne julen kan bli både dyr og ubehagelig for mange. Av: Hans Andreas Limi, Finanspolitisk talsmann, FrP. Regjeringen har... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Finnes det et eneste valgløfte igjen som Sp ikke har brutt?

Jeg lurer oppriktig, og får tilbakemeldinger fra stadig flere frustrerte velgere som lurer på det samme: Finnes det et eneste valgløfte igjen som Senterpartiet ikke har brutt? Av: Frank Sve, Samferdselspolitisk talsmann,... Les mer »
gunnar andreassen

VIDEO: Bodø-komiker vitser om bompenger

Podcaster og journalist Gunnar Andreassen har stand-up komiker Martin Soulimani i studio for en ny podcast. Denne ganger en Pride-terroren og bompenger i bilferien emner. Få mer ut av feriebudsjettet: Slik sparer... Les mer »
elbilforeningen

Vil fjerne bompenge miljørabatt for elbiler

– Statens vegvesens forslag om å avvikle miljørabatten for elbiler er en krigserklæring mot både klimaet og den viktige elbilsatsingen, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening. –... Les mer »