LESERINNLEGG: Feil retning med Støre

skatt

Stortingsvalget ga oss tidenes rødeste Storting. De rødgrønne avslørte derimot raskt at gresset ikke er grønnere på andre siden av gjerdet. Lovnadene om «vanlige folks tur» viste seg å være et tomt slagord, og det rødgrønne flertallet har fordunstet på rekordtid.

Av: Roy Steffensen, Stortingsrepresentant, FrP.

Ap/Sp/SV ledet oss inn i 2022 med de største skatte- og avgiftsøkningene på over 20 år, og året har gitt oss en cocktail med høye priser på strøm, drivstoff, mat og nå også stigende rente. Frp har i flere omganger foreslått lavere skatter og avgifter, noe som ville gitt folk mer igjen å rutte med. Resultatet har imidlertid vært motsatt, og folk får stadig trangere økonomi. 

Da Frp var i regjering jobbet vi for at folk skulle få beholde mer av sine egne penger, og få bestemme mer over sitt liv. Nå går utviklingen i feil retning. 

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Regjeringen har også gått til kamp mot private tilbydere innenfor helsevesenet, barnehager og skoler. Nå skal fritt behandlingsvalg skrotes, private barnehager fikk kutt på flere hundre millioner kroner og det skal bli vanskeligere å starte private skoler. Det eneste private innslaget regjeringen har stilt seg positive til, var å fly Taliban til Oslo i et privat jetfly. 

Mens Frp jobber for å flytte makt og avgjørelser bort fra politikere og byråkrater, og over til hver enkelt familie, jobber regjeringen for å sentralisere makten hos politikerne. 

Frp vil at den som trenger behandling skal få velge behandlingssted selv, ikke at staten skal velge for deg. Vi heier på de private barnehagene, de tilbyr mangfold og valgfrihet som foreldre setter pris på. Nå er regjeringspartiene i gang med å gjøre hverdagen vanskeligere for private barnehager, altså halvparten av landets barnehager. Vi heier på friskolene og fritt skolevalg, fordi barn har forskjellige interesser og talenter, de lærer på ulike måter og i ulikt tempo. Vi vil at foreldre og elever skal få velge den skolen som passer en best. Denne valgfriheten, det vil regjeringspartiene ha seg frabedt. De vet åpenbart hva som er best for deg og din familie.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Frp jobbet i åtte for å bygge flere og bedre veier, og vi fikk på plass planer om firefelts motorveier med 110 km/t mellom de største byene. Samtidig satset vi stort på å redusere vedlikeholdsetterslepet som hadde vokst i flere tiår. Etter 8 måneder med Ap og Sp ser vi at motorveiplaner skrotes, vedlikeholdet reduseres og ambisjonsnivået for å bygge landet senkes.

Frp har alltid vært en pådriver for å utvikle olje- og gassnæringen. Det er Norges viktigste og mest lønnsomme næring, som skaper vekst, velferd og arbeidsplasser over hele landet. Skal vi opprettholde næringen er vi avhengig av nye funn, men dessverre ser at vi regjeringen nå har begynt å stramme skruen ved å akseptere SV sitt krav om å ikke utlyse 26.konsesjonsrunde.

Les også:  14 omkom i trafikken i mars

Summen etter 8 måneder med regjeringen Støre er at private initiativ motarbeides, valgfrihet fjernes, skatter og avgifter økes, motorveier skrotes og oljeleting bremses.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.