LESERINNLEGG: Fake news satt i system

pc

I og med at jeg selv har jobbet 35 år som journalist og er generelt samfunnsinteressert, gremmes jeg over å se hvordan norsk presse per i dag desinformerer, sminker og pynter på nyheter knyttet til de uheldige sidene ved innvandring og integrering.

Av Rainer Prang, tidligere journalist og vaktsjef i NRK samt redaktør i Halden24.

Så også i VGs sak om volden på Haugerud i Oslo natt til 1. januar i år der to menn ble alvorlig kvestet.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

VG bruker spalteplass på å kritisere de «alternative mediene», som fulgte opp denne konkrete saken, og som gjør en kjempedrittjobb for å informere nordmenn, der NRK, TV2 og norske aviser feiger ut, desinformerer og driver kampanjejournalistikk i oppdragende øyemed.

  • Journalistikk er det å hente inn, bearbeide og formidle nyheter og opplysninger til publikum, og det er journalistens/ redaksjonens jobb å formidle nyhetene «uten sminke».
  • Journalistikk er informasjon om noe som faktisk finnes eller har hendt. «Harde fakta om ekte mennesker».
  • Journalistikk er å informere borgerne, ikke drive med kampanje eller agitasjon. Alt som minner om «meninger» levert av journalisten selv er «kronikk» og «meningsbærende innlegg».
  • Journalistikken skal belyse en sak fra flere sider, den skal gjerne være undersøkende og benytte en bredde av kilder.
Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Som redaktør i Resett, Helge Lurås, ganske riktig skriver «det er skammelig journalistikk det VG leverer» i denne sammenhengen også.

Dette vi ser fra norsk presse anno 2020 er «fake news» satt i system.

NRK, TV2 og avisene henter inn mer enn 8 milliarder kroner i støtte fra staten, og den samlede pressen (MSM) velger i det store og det hele å unnlate å fortelle at staten har mislyktes med storstilt innvandring og integreringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.