Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Bodø og Fauske

jusshjelpa

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Bodø og Fauske for å tilby gratis juridisk bistand. Bodø og Fauske får besøk av Jusshjelpas medarbeidere William Andreas Eriksen og Caroline Ariadne Isaksen.

De bistår med råd, og kan de ikke gi deg et svar blir saken med til Tromsø der den blir nærmere utredet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med de som er i en vanskelig situasjon juridisk sett. Jusshjelpa har som formål å gi gratis rettshjelp til de som trenger det mest. Vi oppfordrer alle som har juridiske spørsmål eller et juridisk problem, om å ta turen innom oss, sier Eriksen. 

Les også:  – Nord universitet har en dyktig og dedikert rektor

Jusshjelpa har normalt saksinntak per telefon, men erfaringsmessig er det også en del som har behov for å snakke personlig med saksbehandlere. Rettshjelptiltaket driver derfor oppsøkende virksomhet i hele Nord-Norge, og terskelen er lav for å ta kontakt med Jusshjelpa.

– Vi ønsker å gi de personene som møter opp et så godt svar som mulig, men det er ofte vanskelig å svare på juridiske spørsmål på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til Tromsø der vi ser på saken og undersøker hva vi kan bistå med, sier Isaksen.

Les også:  Vil teste ut grønn luftfart i nord

Jusshjelpa i Nord-Norge har spesialisert seg innenfor en rekke fagområder. 

– For å kunne gi best mulig hjelp har vi valgt å plukke ut noen rettsområder som vi satser ekstra på. Disse er blant annet husleierett, gjeldsrett, sosialrett, fengselsrett, arbeidsrett, barnerett, trygderett og utlendingsrett, sier Eriksen.

Saksbehandlerne William Andreas Eriksen og Caroline Ariadne Isaksen gleder seg til å komme til Bodø og Fauske, og de håper at rettshjelpstiltaket vil bli mer synlig i landsdelen. 

– Det kan være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten eller at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Alle kan komme til oss. Rådgivningen er gratis og derfor trenger man ikke å bekymre seg for regningen, sier Isaksen. 

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

Jusshjelpa i Nord-Norge har saksinntak på følgende steder: 

Administrasjonsbygget til Fauske kommune: mandag 28. februar kl. 17:00 – 19:00. Møterommet Finneidfjell. Det ligger i underetasjen ved Administrasjonsbygget, Torggata 21 i Fauske.

Stormen bibliotek, Bodø: tirsdag 1. mars kl. 13:00-15:00. Studiecelle 1 og 2. Adressen er Storgata 1A i Bodø

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.