– Hytteleie-markedet bare vokser og vokser

vinter sjø fiske

Nesten 40 prosent vekst i bestillinger så langt i 2019, og FINN reise spår nå rekord i antall bookinger til vinterferie og påske. Sjekk hvilke destinasjoner som er mest populære!

Fra 2015 til 2018 opplevde FINN reise en vekst på 43 prosent i trafikk og brukere på feriehus – og hytter til leie-kategorien, og så langt i 2019 har det vært en vekst i bestillinger på nesten 40 prosent. De fleste bestillingene er i fellesferiene (vinter-, påske- og sommerferie). 

Her vil nordmenn leie i vinter
Aktivitetsferier i kombinasjon med fjell og ski er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken, og det er i jul og påske det er desidert størst trykk på leie av hytter og feriehus i fjellet. Allerede i januar så man at en del av de mest populære ski- og fjelldestinasjonene begynt å bookes opp til vinterferien (uke 9 og 10) og påskedagene (skjærtorsdag – 2. påskedag).

– Tallene våre viser at Trysil, Hemsedal og Hafjell er de tre mest populære destinasjonene for leie av hytter- og feriehus i vinterferien og påsken i år, etterfulgt av Geilo, Hovden og Norefjell, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– Hytteleie-markedet bare vokser og vokser, og det er ikke overraskende at alpindestinasjoner topper listen. Nordmenn er glade i aktive ferier, og det å stå eller gå på ski er noe mange setter pris på vinterstid. Vi ser derfor at etterspørselen etter hytter og feriehus til leie på disse stedene, pluss steder der det er gode muligheter for langrenn, er stor.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Økte hyttepriser gjør leie enklere
Berge tror det er flere grunner til at hytteleie har blitt mer attraktivt blant nordmenn, og hovedårsaken er at nok at prisene på fjellhytter har økt betraktelig de siste årene.

Tall fra DNB Eiendom fra desember 2018, viser at snittprisen på en hytte i de store fjellhyttefylkene Buskerud, Oppland, Hedmark og Telemark steg fra 1,875 millioner kroner i 2017, til 2,072 millioner kroner i 2018, har skrevet:

– Når etterspørselen etter fjellhytter er stor og prisene øker, kan det fort bli for dyrt for mange å investere i egen hytte, noe som igjen fører til økt etterspørsel etter leiehytter, sier Berge i FINN reise:

– For de som har planer om å kjøpe seg hytte på fjellet, kan det også være smart å leie i aktuelt område først. Da blir man kjent med området og tryggere på hvilken plassering og type hytte som passer best.

Også Trine Andreassen, Marketing supervisor i NOVASOL hytteutleie, bekrefter at de opplever økt trykk i fjellheimen, spesielt i forbindelse med feriene:

– Nordmenn viser absolutt interesse i vintermånedene, og vi har opplevd en oppgang i ankomster på 5 prosent så langt i februar. Vi ser også at fellesferiene er populære, sier hun.

Les også:  Slik blir ladesommeren

Tjen gode penger på å leie ut hytta
Terje Berge i FINN reise mener at etterspørselen etter leieobjekter har vært såpass stor de siste årene at privatpersoner som eier hytte i de populære fjellstrøkene kan tjene gode penger på å leie ut, særlig i ferier – som jul, vinterferie og påskeferie.

– Våre tall viser at det egentlig ikke er nok hytter tilgjengelig for å dekke den enorme etterspørselen FINN nå opplever på leie av hytter på fjellet i Norge. Pågangen er såpass stor, sier han:

– De som har egen hytte i fjellstrøkene, og ikke har tenkt å bruke den i for eksempel påsken, har altså stor mulighet for å få leid den ut til en god sum. Å leie ut hytta i ferier og helger innimellom kan også være med på å finansiere kjøpet av en fjellhytte for mange.

Her er det ledig i feriene i vinter
Når det gjelder vinterferien, som starter for noen fra og med denne uken, er det fortsatt ledige hytter i de populære fjellområdene på FINN reise, men det er i ferd med å fylles opp.

Ifølge Andreassen i NOVASOL har de også ledige hytter til vinterferien.

– For de som velger vinterferie på fjellet, ser vi at det er Ringsaker som ligger på topp – med Sjusjøen som destinasjonen som frister flest. En svært barnevennlig destinasjon med et enormt løypenett for langrenn tilpasset alle nivåer, sier hun.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Påsken er også høytid for hytteleie, og både NOVASOL og FINN reise merker stor pågang. 

– Selv om påsken er såpass sen i år, er vi allerede godt i rute med påskebookingene, og ser at nordmenn trekker mot Hedmark og Oppland også for denne ferien. Det vil nok komme en god del bookinger til påsken etter overstått vinterferie, og vi har fortsatt ledige hytter og feriehus for de som enda ikke har bestemt seg, sier Andreassen i NOVASOL.

Ifølge Berge i FINN reise er det fortsatt en del ledig på de mest populære fjelldestinasjonene til påsken.Trysil, Hemsedal og Hafjell har henholdsvis 8 prosent, 7 prosent og 5 prosent ledig. Geilo har 10 prosent ledig.

– Det er fortsatt en del ledig, men det er nok smart å booke raskt hvis du vil feriere på en av alpindestinasjonene, da de fyller seg fort opp, legger Berge til. 

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehus- og hyttedestinasjoner på FINN reise i Norge i januar 2019:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Geilo
 4. Hafjell
 5. Norefjell
 6. Sjusjøen
 7. Hovden
 8. Sirdal
 9. Rauland
 10. Oppdal

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehus- og hyttedestinasjoner på FINN reise i Norge i 2018: 

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Geilo
 4. Kristiansand
 5. Hafjell
 6. Kragerø
 7. Sjusjøen
 8. Norefjell
 9. Hvaler
 10. Hovden
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.