Redningsselskapet: 14 personer druknet i første kvartal

odd fellow redningsselskapet

Sju personer omkom i drukningsulykker i mars. Så langt i år har 14 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er to færre enn på samme tid i fjor.

Det er kun menn som har omkommeti drukningsulykker så langt i år. Fem var mellom 15 og 25 år, mens fem var 60 år eller eldre.  

Seks av de 14 drukningsulykkene i første kvartal er relatert til båt eller vannsport. Tre personer druknet i fritidsbåthavner, sannsynligvis etter fall mellom båt og brygge. En person omkom også etter fall mellom land og en passasjerbåt.Det har også vært enkiteulykke, en drukningsulykke fra et fiskefartøy. 

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Tre ulykker er kategorisert som fall fra land. To personer har druknet i basseng innendørs, og to personer omkom etter at en bil kjørte ut i en elv. Det har også vært én ulykke under dykki

Selv om april kan by varmt vær, er det fremdeles er svært kaldt i vannet. Innerst i Oslofjorden har temperaturen nylig rundet fire grader, mens sjøen i Tromsø er rundt to grader kaldere. Faller du ut i kaldt vann, får kroppen kuldesjokk. Du reagerer med å gipse etter luft og hyperventilere, og det er lett å få panikk og puste inn vann. 

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– Pass på deg selv og andre rundt sjø og vann. Skulle du likevel være uheldig å falle i vannet, er det viktig å prøve å beholde roen og få kontroll over pusten. Så kan du finne ut hvordan du kan berge deg selv eller få hjelp, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet. 

Redningsselskapet ber også alle som tenker seg ut på isen i påsken om å ta forholdsregler.   

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Nå på våren svekkes isen av sol og mildvær. Isforholdene kan variere gjennom dagen, og med få meters avstand. Bruk isvarslingen på varsom.no, sjekk alltid isen selv og ta med sikkerhetsutstyr som ispigger og kasteline, oppfordrer Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.