Garderoben anno 2023 skal være både innbydende og praktisk

handeland

Det er mye å sette seg inn i når man planlegger en garderobe. Har du behov for en sitteplass, trenger du oppbevaringsmuligheter, eller vil du bare at rommet skal være en fryd for øyet når du har gjester?

Er det på tide å rydde i skuffer og skap og få orden på både klær, sko, vesker og annet tilbehør? En garderobe er mer enn et praktisk sted for oppbevaring av klærne dine. En velorganisert garderobe hjelper til med å holde orden på hele familiens rot og gjør hverdagen og valg av antrekk lettere.

– På samme måte som kjøkken og bad, er garderoben et viktig element i hjemmet som du benytter hver eneste dag, derfor er det viktig at garderoben er tilpasset og oppfyller de behovene en familie har. Garderoben har med tiden også blitt en sentral del av boliginnredningen, og fremstår ofte som et dekorativt element, forteller Brigitte Kürzel, designer hos Designa A/S.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Designa lanserer mange forskjellige og spennende skyve- og garderobeløsninger til tenåringsrommet, entré, soverom og walk-in-closet, hvilket betyr at du kan få akkurat den løsningen du drømmer om. En perfekt garderobe er avhengig av den enkeltes behov og situasjon, og hvordan man kombinerer dette med estetikk og funksjonalitet for å få det rette uttrykket.

Når man har det funksjonelle og praktiske på plass, gjelder det å finne innbydende løsninger som overflater, struktur og finish, skal man for eksempel ha skyvedører? Skyvedører er et populært valg fordi man kan dra nytte av maksimal plassutnyttelse, i tillegg er skyvedører ofte bredere enn vanlige dører, hvilket gjør det enklere å finne frem til akkurat det du skal ha uten å måtte åpne hvert enkelt skap.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– En skreddersydd garderobeløsning er en veldig hyggelig måte å ønske familie og venner velkommen inn, forteller Kürzel,

Optimal innredning av garderoben
Det er ikke bare størrelsen på garderoben som er viktig, noe annet som nesten er enda viktigere er hvordan du velger å innrede den. Garderobeinnredningen er stort sett det som avgjør hvor mye glede og nytte du får av garderobeløsningen din, og om innredningen og organiseringen av klærne fungerer slik du drømte om.

– Start med å lage en oversikt over den eksisterende garderoben din, hva inneholder den og kartlegg hvilke behov du har. Deretter kartlegger du forskjellige innrednings- og tilbehørsmuligheter slik at du finner de optimale løsningene, forteller Kürzel.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Her er ekspertens tips til det perfekte garderobetilbehøret:

  • Oppheng, et must-have i enhver garderobe til jakker, bluser, skjorter og kjoler
  • Hyller med og uten uttrekk, svært praktisk for oppbevaring av poser, esker og lignende
  • Uttrekkbare skuffer, til oppbevaring av sokker, undertøy, pyntegjenstander og smykker
  • Trådkurv med uttrekk gir en enkel og god oversikt i garderoben. Perfekt for oppbevaring av hatter, votter og luer
  • Skostativ og støvelholdere, hjelper deg å utnytte plassen nederst i skapet som vi ofte ikke bruker. Mange sko er sesongbaserte, så her kan du ha fremme sesongens skotøy
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.