«Framdrift22» drøfter fremtiden i Nordland

nfk

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen?

Kompetanseforum Nordland samler torsdag 22. september 120 deltakere til konferansen Framdrift 22 i Bodø, der dette temaet skal drøftes.

Årets konferanse har fire hovedtema, som hver for seg skal gi innsikt, nye tanker og ideer og FRAMDRIFT i arbeidslivet.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Blant de som skal holde innlegg på konferansen finner vi blant andre:

  • Jon Rogstad som er forsker ved NOVA på OsloMet. Han har bred erfaring med studier innen migrasjons- og integreringsforskning, med fokus på diskriminering, politisk deltakelse og sivilsamfunnets betydning.
  • Anne-Lene Festervoll er partner i PwC og nasjonal leder for tjenesteområdet People and Organisation. Hun er også ansvarlig for den nasjonale utrullingen av PWC’s globale initiativ for å  lukke  det økende kompetansegapet.
  • Gard Michalsen er daglig leder i  jobbportalen og rekrutteringsbyrået  Heia Nord-Norge. Han har lang erfaring  fra nordnorske lokalaviser og rikspresse,  senest som sjefredaktør i E24.
  • Ingvild Brox Kielland er prosjektleder og rådgiver innen samfunn hos Sparebank1 Nord-Norge.
  • Eide Elin Dahlseng Eide er fylkesråd for  utdanning og kompetanse i Nordland.  Dahlseng Eide har høy kompetanse innen utdanningsfeltet, og lang erfaring innen både pedagogikk og politikk.
  • Linda Helen Haukland er fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune. Hun har bakgrunn som historiker og sosiolog, og er forfatter av en rekke bøker, blant annet «Nye høyder» og «Framveksten av Universitetet i Nordland».
Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

I tillegg blir det innlegg både fra NHO og NAV.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.