LESERINNLEGG: Krigsseilerne er Norgeshistoriens største helter

kino

Den nye storfilmen Krigsseilerne, setter forhåpentligvis i disse dager et nytt og viktig historisk fokus på norske krigsseilere sin heltemodige innsats under 2. verdenskrig.

Av: Vidar Kleppe, Bystyre – og fylkestingsrepresentant for Demokratene.

Husk de historiske fakta – under krigen var det krigsseilerne som reddet Norges selvstendighet ved å frakte nødvendig varer og krigsmateriell på verdens hav.

Med livet som innsats gav sitt liv for Norges selvstendighet. 
Ja, hele 3700 krigsseilere mistet livet i uteflåten, og 473 norske skip gikk tapt. Hjemmeflåtens tap var også stort 1133 mennesker mistet livet i norske og nordiske farvann 441 av de døde var sivile og 199 skip gikk tapt.

Les også:  Norge og FN vert for historiens største internasjonale ministerkonferanse om fiskerikriminalitet

En stor skamplett og en skandale i norsk historie var hvordan de krigsseilerne som kom hjem i livet – etter krigen ble behandlet. Vi vet også at Northraship fondet, var det staten som stakk av med. En skandale og forbrytelse som helt klart burde vært straffeforfulgt.

Krigsseilerne er Norgeshistoriens største helter. Husk: At uten krigsseilerne hadde ikke nasjonen Norge vært den vi er i dag.

Jeg og Demokratene er krigsseilerne dypt takknemlige og vi vil derfor aldri glemme – nasjonens seilende helter.

Les også:  Utviklingen av landbaserte kasinoer i Norge

Tusen takk – dere vil aldri bli glemt!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.