Forventer mer veisatsing i nord

nfk

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide var tydelig i meldingen da hun møtte Nye Veier under Arendalsuka. – Jeg forventer at Nye Veier prioriterer å starte opp prosjektet Sørelva – Borkamo, E6 i Saltdal, som allerede ligger ferdig regulert og klar til oppstart.

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide mener vegprosjektene i nord dessverre ikke prioriteres høyt nok, når Nye veier fordeler prosjektene rundt i landet.

– Nye veier styrer prosjektene etter samfunnsøkonomisk lønnsomhet. Men spørsmålet blir hvordan dette defineres. Hvis man bare teller antall biler, så blir dette nokså ufullstendige vurderinger, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

I møtet benyttet fylkesrådslederen anledningen til å invitere Nye Veier for å befare strekningen Sørelva – Borkamo.

– Vi skal sammen gjøre en befaring nokså raskt. Strekningen øverst i Saltdal ligger midt mellom to godt utbedra vegstrekninger, og framstår svært utrygg. Det er bra at Nye Veier får se hvor ille det faktisk står til, underbygger Eide.

Fylkesrådsleder Eide påpekte for Nye Veger at prosjektet Sørelva – Borkamo er ferdig regulert, og klart for oppstart.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

– Våre Veier mener prosjektet vil settes i gang i løpet av ikke alt for mange år. Men åpner også for at dette kan skje raskere, hvis andre prosjekt andre steder i landet blir utsatt eller forsinket. Men det er er svært vanskelig å forholde seg til at det ikke kan settes en oppstartsdato, underbygger Eide.

Nye Veier signaliserte at også sikkerhet og beredskap spiller inn som moment når vegprosjekt prioriteres opp.

Les også:  Historisk alpin-VM til Narvik

– Dette er også et moment som er blitt mer og mer aktuelt for E6-strekningen i Saltdal. Dette bør absolutt med i vurderingen og tilsier at Sørelva – Borkamo bør settes i gang snarest.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.