MUSIKK: Vassvik ute med albumet «Gákti»

grappa

Torgeir Vassvik har siden platedebuten Sáivu i 2006 utviklet et distinkt og særegent uttrykk, som ble forsterket med platen «Sápmi» i 2009. Han hadde allerede da tatt inn strykere i sitt prosjekt Vassvik.

Vassvik sitt nye album «Gákti» er avant-Garde Joik med moderne strykere; kraftfullt, sensuelt og meditativt.

– Kjernen i den samiske kulturen er animismen: alt lever, alt henger sammen. Gákti er den ofte fargerike drakten som vi samer er så heldige å ha. Den har en videre betydning enn som plagg alene og den drar oppmerksomhet mot vår kultur og er med på å holde vår identitet i live. Den beskytter oss på en lignende måte som isen som dekker viktige deler av jorden vår. Min personlige Gákti er min musikk, den har dype røtter i den tradisjonelle joiken og i samisk kultur. Samtidig har jeg en stor pasjon for å skape nye mønstre, utføre lydeksperimenter og oppdatere den animistiske tradisjonen, sier Torgeir Vassvik.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Bandet har selv produsert albumet. Integrert i materialet er også seks stykker Torgeir Vassvik har spilt inn og mikset. Disse tilfører platen enda flere farger og syr sammen «Gákti» til et album av internasjonalt kaliber.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.