Flere biler skadd i ekstremværet

bil ratt speedometer

Tryg Forsikring har per klokken 13 i dag registrert 20 skadesaker i forbindelse med ekstremværet og stormflo de siste dagene. Skadesakene inkluderer fire biler og to båter, og man forventer flere skadesaker de nærmeste dagene.

– Det er relativt få skader meldt hittil, på bygning er det stort sett vann eller vindskader. Av bilskader har vi en bil som stod parkert på havnekaia i Trondheim, hvor stormflo sørget for at bilen ble stående i sjøvann. Den er forsøkt spylt ren, men må sjekkes for skader på verksted. I Fredrikstad blåste deler av et tre rett på panseret på en bil, mens en søppelkasse ble tatt av vinden og blåste inn i siden på en bil på Jevnaker, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Roser kommunenes beredskap
Ekstremværet «Elsa» har herjet langs norskekysten mandag, og fortsatt nordover tirsdag. En rekke steder har vannstanden gått langt over det normale flommålet og mange kjellere har blitt fylt med vann.

– Ekstremværet er ennå ikke helt over, og vi har hovedfokus på å hjelpe kunder fortløpende. Av erfaring vet vi at spesielt vannskader pleier bli skademeldt noe tid etter at hendelsen har skjedd, da det er vanskelig å få full oversikt umiddelbart. Men vi registrerer at mange kommuner etter hvert er blitt svært gode på å forebygge skader i forbindelse med ekstremvær, sier Irgens.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Millionskader
Tryg Forsikring estimerer skadene hittil til mellom én og to millioner kroner, men understreker at dette er et grovt anslag og vil trolig endre seg når man har full oversikt over skadeomfanget.

Skader på bolighus dekkes som naturskade dersom huset er brannforsikret. Skader på biler dekkes over egen kaskoforsikring, men uten bonustap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.