En person skadd etter skyting i Svolvær

politi

Natt til lørdag kl 01.43 fikk politiet melding om at det var avfyrt flere skudd og at en person var truffet. Skuddene har blitt avfyrt på kaipromenaden som ligger i forkant av Anker Brygge i Svolvær.

Mannen som var blitt skutt hadde etterpå ramlet om og falt i havet. Han ble raskt hentet opp og tatt hånd om av helse. Nordlandssykehust opplyser nå på morgenen at fornærmede er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd. Politiet vil etter planen forsøke å ta avhør av fornærmede i løpet av dagen.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Gjerningspersonen pågrepet
Gjerningspersonen forlot åstedet etter at skuddene var blitt avfyrt og ble litt seinere på natta kl. 05.30, pågrepet av politiet. Pågripelsen var udramatisk. Politiet har ikke kontroll på våpenet, men har opplysninger om hvor det kan befinne seg. Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av dagen.

Det skal ha vært en relasjon mellom de involverte, men det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er mellom dem.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av dagen jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting. Siktede har fram til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt seinere på dagen.

Ønsker tips
– Dersom noen har gjort observasjoner eller har informasjon knyttet til hendelsen så ber vi om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800, uttaler politiet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.