Dette spiser vi på julaften

julemat

Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på vegne av MatPrat.

Nordmenn er tradisjonsbundet og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.

– I fjor oppga 48 prosent at de spise ribbe som hovedrett på julaften. Pinnekjøtt var en klar nummer to med 35 prosent, og 7 prosent oppga at de spiste kalkun, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. 

Les også:  Tverlandet-klasse til topps i skolebrødkonkurranse

Dette spiste vi på julaften i fjor:

  1. Ribbe – 48%
  2. Pinnekjøtt – 35%
  3. Kalkun – 7 %
  4. Risgrøt – 5 %
  5. Pizza- 4%
  6. Vegetarmat – 4%
  7. Skinkestek – 4%
  8. Torsk – 3%
  9. Lutefisk – 3%
  10. And – 2 %

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.