Coop og Arctic Race Race of Norway samarbeider i nord

Arctic Race of Norway

Coop Nord og Coop Nordland skal gjennom en ny samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway jobbe for å utvikle gode og aktive lokalsamfunn i Nord-Norge.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway, er svært fornøyd med å få Coop med på laget.

– Coop har jo et eget sykkellag som har deltatt i rittet i mange år. Vi husker vel alle da August Jensen tok etappeseieren for Coop i Finnvikdalen i Tromsø i 2017. Nå har vi også fått dem med på laget som samarbeidspartner, og deres profil og tilstedeværelse i Nord-Norge passer perfekt til Arctic Race of Norway, sier Dybdal.

Sammenfallende mål
De to toppsjefene i Coop Nord og Coop Nordland, Yngve Haldorsen og Lars Arve Jakobsen,er glad for at de har fått på plass en samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway. De ser nemlig et klart sammenfall mellom sykkelrittet og Coops mål om å bidra til levende lokalsamfunn, og en sunnere og mer aktiv befolkning.

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

– Arctic Race of Norway er et folkelig arrangement som engasjerer bredt. Selve rittet er en herlig folkefest som er med på å skape økt bolyst. I tilknytning til rittet skapes det varige verdier for folk og bedrifter i nord. Coop som eies av folket og er til stede i neste alle lokalsamfunn, ønsker å bidra til å forsterke dette gjennom denne samarbeidsavtalen, sier Haldorsen.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Aktivitet og sunt kosthold
Som en del av avtalen kommer Coops medlemmer til å få rabatt på påmeldingsavgiften til amatørrittene Arctic Challenge, som arrangeres parallelt med proffenes ritt. De to toppsjefen trekker særlig frem Coops mål om å sette fokus på sunt kosthold og fysisk aktivitet som en viktig begrunnelse for å gå inn i Arctic Race of Norway.

– Publikumsundersøkelsen fra 2018 viser at 70 prosent av de som deltar på arrangementer rundt Arctic Race of Norway får lyst til å bli benytte sykkelen oftere. De som er i aktivitet blir også mer opptatt av sunne matvaner. Det samsvarer godt med vårt mål om å skape et sunnere og mer aktivt Nord-Norge, sier Jakobsen.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Samarbeidsavtale har en varighet på inntil 3 år.

Lofoten, Vesterålen og Ofoten i 2019
I løpet av de seks første utgavene av Arctic Race of Norway har sykkelrittet besøkt alle regionene i Nord-Norge. I 2019 skal rittet tilbake til Lofoten der det hele startet i 2013. De to første etappene går i Lofoten, mens tredje etappe går gjennom Vesterålen.

Siste etappe starter i Lødingen og avsluttes i alpinanlegget i Narvik som er Norges kandidat til å arrangere VM i alpint i 2027.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.