nfk

Ekstra buss mellom Narvik og Å

Det er stort trykk på Lofotekspressen. Nå har fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø lagt ekstra penger på bordet, og har sammen med Boreal fått satt inn ekstra busser i den populære reiseruta. – Det... Les mer »
nfk

Vil ha samferdselssatsing i Ofoten

Kim Haugan Schei (Sp) , Cecile Hegge (V) Stig Tore Skogsholm (H) og Rune Østergren (FrP) i fylkestinget ønsker økt investering i kritisk infrastruktur i Narvik og omkringliggende områder. – Det er nødvendig... Les mer »
vinter fjell

Rødt varsel om stor snøskredfare i Nordland

Snøskredvarslingen til NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare, nivå 4 (rødt) for varslingsregionene Svartisen, Salten og Ofoten. Varsom.no beskriver snøskredfare live 4 slik: Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred som løsner av... Les mer »
nfk

Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

– Byggingen av nye Narvik videregående skole er et viktig prosjekt for fylkesrådet. Vi vil sette fokus på innovative anskaffelser i prosessen og skal utrede muligheten for offentlig-privat samarbeid, sier Lise Henriette... Les mer »
nfk

Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir 5,8 millioner kroner til fysiske tiltak i Vågan, Bø, Lødingen og Narvik. Pengene går til gang- og sykkelvegprosjekter og til å sikre av og å lage trafikksikker... Les mer »
nfk

2,75 millioner til vekst og utvikling i Narvik

Når store investeringer for mange titalls milliarder kroner står på trappene i industrien og næringslivet i Narvik og Ofoten, skal også resten av byen nå forberedes på vekst. – Vi skal samarbeide... Les mer »
skred

Betydeleg skredfare i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen over helga

Mandag er det varslet betydelig snøskredfare flere steder i Nordland. Det viser skredvarslingstenesten til Noregs Vassdrag- og energidirektorat varsam.no. Farevarselet gjelder for Salten, Svartisen, Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Det forventes hovudsaklig løssnøskred, men... Les mer »
Statens vegvesen

Fire vil drifte og vedlikeholde riksvegene i Ofoten

Fire entreprenører ønsker å holde riksvegene i Ofoten trygge og framkommelige fram til 2028. Statens vegvesen stiller krav til miljø og klimautslipp. Kontrakten med Statens vegvesen omfatter 314 kilometer veg, hvor 23... Les mer »
Statens vegvesen

Lyser ut kontrakt for drift og vedlikehold av riksveiene i Ofoten

Statens vegvesen inviterer til konkurranse om å holde riksveiene i Ofoten trygge og framkommelige fram til 2028. Samtidig settes nye krav til klima og miljø. Kontrakten omfatter 314 kilometer vei, hvor 23... Les mer »
nfk

De grønne øyene i Lofoten får viktig drahjelp

– Vi ønsker å sikre at prosjektet Lofoten de grønne øyene har framdrift. Derfor går fylkesrådet inn med 600 000 kroner i tillegg til at vi kobler oss tettere på dette viktige prosjektet hvor... Les mer »