Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

nfk

– Byggingen av nye Narvik videregående skole er et viktig prosjekt for fylkesrådet. Vi vil sette fokus på innovative anskaffelser i prosessen og skal utrede muligheten for offentlig-privat samarbeid, sier Lise Henriette Rånes som er fylkesråd for utbygging og eiendom.

Samlingen av de videregående skolene i Narvik til ett nytt skolebygg planlegges på Frydenlund. Med det blir dagens tre filialer, Oscarsborg, Frydenlund og Solhaugen til èn. Forstudiet og alternativanalyser om samlokalisering ble utført allerede i 2017.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Pris og lønnsstigning har ført til at kostnadsoverslaget for den nye skolen har økt kraftig. I dag regner man med at byggingen av skolen samlet vil komme på om lag 1,6 milliarder kroner.

– Det skal utarbeides et areal- og funksjonsprogram basert på vedtatt tilbud og forventet elevtallsutvikling. Vi vil gjennomføre grundige utredninger for å se på om disponibelt tomteareal er hensiktsmessig for bygging av en fremtidsrettet skole. Vi forventer også at samlokaliseringen medfører besparelser på driften av skolen og dette skal dokumenteres i forprosjektet. Det er foreløpig avsatt midler til å starte videre prosjektutredning. Her vil vurdering av offentlig-privat samarbeid og innovative anskaffelser være en viktig del, sier Rånes som ser for seg en start på byggeprosessen i 2027.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Fylkesråd for utdanning i Nordland Joakim Sennesvik er overbevist om at den nye skolen kommer til å bli et stort løft både for Narvik og hele Ofoten.

– En samling av skolene i byen i et nytt og moderne bygg, vil gi et bedre læringsmiljø både for elver og lærere. Jeg er også sikker på den nye skolen vil øke trivselen hos ansatte og ungdommer. Byggingen av ny skole i Narvik vil markere slutten på en prosess der fylkeskommunen over tid har investert i nye og oppdaterte skolebygg for elevene våre, det synes vi kan være stolt over, sier Sennesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.