«Russebussen» kommer på TV 2 Play

tv2

TV 2 fortsetter satsingen på humordrama med serien «Russebussen», som har premiere på TV 2 Play 26. januar.

Skolens to største nerder, Vipul (Vip) og Eigil, har vært bestevenner hele livet. Nå er 13 års skolegang over,  og russetiden nærmer seg. Forventningene er mildt sagt skyhøye: Vip og Eigil har gledet seg i årevis til det de ser for seg skal bli deres livs fest. De er overbevist om at deres hooke-vennlige russevan vil gjøre dem kule.

Men ti dager før russetiden skjer imidlertid katastrofen: Van`en deres havner ved et uhell i Oslofjorden, og plutselig mangler de en essensiell ingrediens: Russebilen. 

Redningen kan vise seg å komme fra et 100 prosent uventet sted: Ved et sammentreff oppstår det to ledige plasser på selveste A-bussen, og Eigil og Vip ser lys i tunnelen. Nå må de virkelig imponere skolens elite for å vise at de hører hjemme på den feteste bussen, og de gjør alt de kan for å bli kule og akseptert.

Den strabasiøse ferden mot toppen av skolens hierarki setter vennskapet mellom de to kompisene på prøve. Til slutt må de spørre seg: Hvor mye skal man endre den man egentlig er for å passe inn i gjengen?

I rollene som Eigil og Vip finner vi Philip Helgar og Turab Awan. I andre sentrale roller er blant andre Fredrikke Reithaug Blekastad, Leonard Njøs, Elise Refsnes Hasselknippe, Emelie Alsaker Synnes, Ole Jansen Ulfsby og Jonas Kinge Bergland. 

«Russebussen» er produsert av The Oslo Company. Thea Børsting er produsent og eksekutiv produsent er Nora Ibrahim. Kristine Hübert har regi. 

Serieskaper og manusforfatter er Miriam Larsen. Hun ønsket å lage en serie for unge om hvor mye det kan bety, særlig for ungdommer, å føle at de passer inn og hører til. 

– Jeg tror de fleste av oss har opplevd å føle seg utenfor. Kanskje særlig i ungdomstiden. Tanken bak «Russebussen» er å lage en serie for unge om hvor viktig det kan føles å passe inn, og hvor vondt det gjør når man ikke gjør det, men med masse humor og feelgood-vibber. Og så håper jeg vi har fanget essensen av russetiden – som er en egen verden, med helt egne lover og regler, sier Larsen. 

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, håper og tror «Russebussen» kan favne bredt selv om hovedmålgruppen er ung. 

– I «Russebussen» kommer vi tett på et ultra-norsk fenomen som de fleste av oss kan kjenne seg igjen i. Med unge talenter både foran og bak kamera har produksjonsselskapet The Oslo Company med denne serien laget en sjarmerende, varm og morsom serie som igjen viser at man kan lage høykvalitetsdrama uten et skyhøyt budsjett. Og selv om hovedmålgruppen her er ung har vi tro på at serien vil treffe i alle aldre, sier Haldorsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.