Starter arbeid mot spiseforstyrrelser og kroppspress i idretten

håndball

Norges idrettsforbund har begynt arbeidet med en handlingsplan for en tryggere idrett, og for å forebygge kroppsmisnøye og spiseforstyrrelser.

Idrettsforbundet har satt ned en arbeidsgruppe og utformet mandat for gruppens arbeid. Kultur- og likestillingsdepartementet bidrar med midler til utvalgsarbeidet.

– Vi har sett mange triste og alvorlige saker om spiseforstyrrelser i idretten. Når miljøene som i utgangspunktet skal være sunne og friske blir utfordrende, er det et tydelig signal vi må ta på alvor. Nå skal Idrettsforbundet lede en arbeidsgruppe som skal se på hvordan vi kan bedre situasjonen, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

I løpet av høsten 2023 skal arbeidet ende i en handlingsplan. Den skal inneholde strategiske og operative forslag til løsninger i idretten og miljøet rundt, som foresatte, skoler, utdanningsinstitusjoner og helsevesen. Gruppen skal også komme med forslag til hvordan de forskjellige tiltakene kan finansieres.

Arbeidsgruppen ledes av Vibecke Sørensen som er 1. visepresident i Norges idrettsforbund og avdelingsoverlege ved Bærum sykehus.

– Norges idrettsforbund takker for tilliten til å lede dette arbeidet. Vi er takknemlige for at dette temaet settes høyt på agendaen også politisk. Arbeidet med forebygging av spiseforstyrrelser er viktig for oss, og vi ser nå frem til å komme i gang med denne arbeidsgruppen, sier Sørensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.