Trygs reiseforsikring tilbake til normalen

reiser ferie

Tryg Forsikrings reiseforsikring gjelder som normalt fra 1. oktober i takt med at Utenriksdepartementet opphever det globale reiserådet fra samme dato.

– Etter 18 måneder med restriksjoner forbundet med koronapandemien er vi glade for at vi nå nærmer oss normale tilstander igjen. Vår reiseforsikring vil fra 1. oktober gjelde som normalt ved reiser innen Norge og til utlandet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Tryg Forsikring har siden 12. mars i fjor behandlet over 55.000 koronarelaterte skadesaker hvorav 90 prosent dreier seg om reise og avbestilling, til en kostnad på over 220 millioner kroner.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Hele forsikringsbransjen har behandlet over 300.000 koronarelaterte forsikringssaker siden pandemien startet, til en kostnad på over 1,4 milliarder kroner, viser en oversikt fra TV 2.

Hva dekker reiseforsikringen nå:

  • Trygs reiseforsikring gjelder nå som vanlig på innenlandsreiser, og avbestilling av reiser dekkes ved akutt sykdom og ulykkesskade.
  • For utenlandsreiser dekker forsikringen avbestilling ved akutt sykdom eller ulykke.
  • Tryg dekker utgifter til avbestilling av reiser til utlandet som man ikke får dekket av andre så lenge norsk UD, ved offisielt reiseråd, fraråder reise til din destinasjon på avreisetidspunktet.
  • Evakuering eller tidligere hjemreise vil ikke dekkes med mindre det utstedes et evakueringsråd fra norsk UD.
  • Utgifter i sammenheng med karanteneregler, reiserestriksjoner eller andre retningslinjer fra aktuelle myndigheter, vil ikke dekkes av forsikringen.
Les også:  Slik pakker du feriebilen

Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling av:

  • Reise til land/område som allerede hadde et reiseråd på bestillingstidspunktet for reisen
  • Reiser som må avlyses på grunn av frykt for smitte, reisekarantene eller lokale innreiserestriksjoner. Dette gjelder også hvis det kommer nye lokale restriksjoner, etter at du har bestilt reisen.
  • Reiser til land som har fått opphevet reiserådet på avreisetidspunktet selv om myndighetene oppfordrer til å begrense reiseaktivitet. Det må foreligge offisielt reiseråd for kundens destinasjon på avreisetidspunktet for å få dekket avbestilling.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.