Taxi-markering mot lovforslag

norges taxiforbund

Taxi-næringen vil tirsdag 14 .mai kl 18 – 20 ha en landsomfattende markering mot regjeringens forslag om deregulering av taxi.

– Vi ønsker å markere fredelig, og uten å ramme kunder, så aksjonen består i at alle drosjer kjører ut i dette tidsrommet, i sentrale deler av byer og tettsteder over hele landet, sier leder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland. 

Det vil vise antallet drosjer som er tilgjengelig for publikum til alle døgnets tider, men at det blir feil om et ubegrenset antall skal hope seg opp i sentrum til enhver tid.

Les også:  Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

All erfaring med frislipp viser at det blir dårligere tilbud i utkanter, altfor mange i sentrum, og høyere priser når for mange skal forsøke å leve av yrket. Drosjemarkeder er ikke selvregulerende, slik det er med de fleste andre bransjer. ALLE dereguleringer i verden har derfor gitt høyere priser, motsatt av politikeres uttalte hensikt, mener Norges Taxiforbund.

Det nye lovforslaget er ikke basert på en analyse av reelle utfordringer, men på en ideologisk basert PR-virksomhet for utenlandske plattformselskaper med sosial dumping som forretningsmodell. Prosessen i saken svekker tilliten til politikk og forvaltning. Høringen viste massiv kritikk av forslaget fra mange hold, men alle blir overkjørt av regjeringen, som har ”økt bruk av delingsøkonomi i persontransporten” som sitt eneste mål for taxipolitikken, mener Norges Taxiforbund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.