Telenor stenger 3G: Forbereder 5G

apple

Telenor er godt i gang med planene om å stenge 3G-nettet for å gi plass til mer 4G. Og nå forberedes 5G flere steder. 

Telenor vil i løpet av 2020 stenge 3G-nettet for å gi et enda bedre tilbud på 4G. Arbeidet er godt i gang, og 3G er allerede stengt flere steder. Nå står nye områder for tur. Stengingen har så langt skjedd uten store konsekvenser for publikum.

– Vi har informert kundene godt i forkant, og fortalt hva de må gjøre for å møte en 3G-fri fremtid. Det betyr at telefoner, nettbrett og andre ting og tjenester som går på 3G-nettet må fornyes, forteller Bjørn Amunddsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Les også:  Vil NFT-markedet komme seg i 2024?

Telenor har en utendørsdekning av 4G på 99,8 prosent. 

– Våre tall viser at det er stadig mindre trafikk i 3G-nettet. Kundene bruker 4G primært og stadig flere gleder seg over at 5G testes ut, legger Amundsen til.

3G går på to frekvenser. 900-frekvensen, som primært omfatter veier og mindre tettsteder, slukkes fylkesvis i 2019. Resten av 3G-nettet, som omfatter byer og større tettsteder stenges innen utgangen av 2020.

Les også:  Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

Da 3G kom til Norge i 2004, var teknologien en enorm nyvinning: For første gang ble det for alvor mulig å surfe på internett med mobiltelefonen. Men i takt med utbyggingen av 4G, er det nå nesten ikke noe aktivitet i 3G-nettet lenger.

Høsten 2018 lanserte Telenor en 5G-pilot på Kongsberg, og nylig annonserte selskapet at Elverum og Trondheim vil være de neste byene utrustet med fremtidens supernett. 

Les også:  Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

– Vi er i ferd med å teste fremtidens mobilnett på Kongsberg, og ruller snart ut et prøveprosjekt på Elverum. Trondheim vil bli den første storbyen i Norge som får 5G. Med lynraske hastigheter, minimale forsinkelser og et mer pålitelig nett, har kundene mye å glede seg til, lover Amundsen.

For å forberede for 5G vil 3G slukkes i Elverum fra 1. mai og i Trondheim fra 5. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.