Det norske bistandsbudsjett har årlig de siste årene vært på langt over hele 40 milliarder kroner. Og pengestøtten på dette budsjettet blir selvsagt ikke mindre år for år. Av: Vidar Kleppe, Bystyre... Les mer »
Fiskekonsumet i Norge har gått ned med over 10 prosent de siste syv årene. Det på tross av at tilgangen og kunnskapen om råvarer og oppskrifter er større enn noen gang. Nå... Les mer »
Landbruks- og matminister Sandra Borch fikk både smake Grandiosa og se hvordan den blir laget, da hun besøkte pizzafabrikken på Stranda mandag. Orkla Foods Norges fabrikk på Stranda på Sunnmøre er Nord-Europas... Les mer »
I fjor satset Sjømatrådet og laksenæringen store beløp på laksekampanjer i Sør-Europa. Kampanjene leverte langt over mål. 120 millioner kroner er totalsummen for fjorårets laksekampanjer. Beløpet ble fordelt på en rekke land... Les mer »
Det er igjen duket for Nordnorsk Storhusholdningsmesse i Bodø Spektrum 15. september. Her samles matinteresserte, kokker, leverandører og bransjefolk fra hele landet for to dager med faglig påfyll, god mat og sosialisering.... Les mer »
Over 22 millioner middagsporsjoner skal de neste månedene hentes hjem fra norske skoger og fjell. I september starter jakta for alvor og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) gleder seg sammen med titusener... Les mer »
Nofima er meget godt fornøyd etter å ha fått tilslag på nye forskningsprosjekter finansiert av Forskningsrådet. Innenfor programmet Fornyelse i Havbruk skal Nofima lede tre av seks tildelte prosjekter. Totalt er tildelingene... Les mer »
Norsk sjømat har en høy stjerne internasjonalt. Men i hvilke land er norsk sjømat best kjent? Norge er verdens nest største sjømateksportør, og i fjor eksporterte Norge 3,1 millioner tonn fisk og... Les mer »
Flere kjente merkevarer går sammen for å hindre matsvinn i husholdningene. Etiketter på emballasjen skal bidra til å endre vanene våre. – Vi er veldig stolte over at så kjente merkevarer i... Les mer »