LESERINNLEGG: Norsk bistand er på ville veier

penger

Det norske bistandsbudsjett har årlig de siste årene vært på langt over hele 40 milliarder kroner. Og pengestøtten på dette budsjettet blir selvsagt ikke mindre år for år.

Av: Vidar Kleppe, Bystyre – og fylkestingsrepresentant for Demokratene.

Bistandsbudsjettet i norske milliarder øker jevnt og trutt: Helt uten styring og kontroll – noe Riksrevisjonen gang på gang har påpekt og advart Stortinget og ulike regjeringer imot.

For 2023 er forslaget til statsbudsjettet fra Støre og Vedum på hele 43.8 milliarder kroner – og dette er en økning på hele 2,5 milliarder kroner, sammenlignet med vedtatt og saldert budsjett for bistands rekord året 2022.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Og dette skjer samtidig som nordmenn i hele Norge – som har sparepenger nå må slakte «sparegrisen» for betale  prisen for de helt unødvendige sterkt økende prisene på: Sykdom, medisiner, ensomhet, strøm, rente, økte matvarepriser og alt for høye priser på diesel og bensin. Og dette er dessverre en helt ønsket politikk fra herrene Støre og Vedum. Er det mulig sier vi i Demokratene!

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Norsk bistand har dessverre blitt en egen industri som går til et utall av land, herunder romfartsnasjonene Kina og India. Uavhengige utredninger viser at anvendelsen av midlene ikke hjelper – og så langt har ingen land kommet seg ut av fattigdom gjennom Norsk bistand.

Ja, Demokratene vil redusere det norske bistandsbudsjettet kraftig – og heller bruke bistands milliardene på nordmenn som sliter samt katastrofehjelp. Og bare så det er sagt – i den grad Norge skal yte bistand må vi stille klare krav om: Menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet. Og selvsagt må all økonomisk hjelp fra Norge automatisk stoppes uten opphold – når misbruk av norsk bistand oppdages.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.