Regjeringen arbeider med å forenkle regelverk, og vil nå fjerne kravet om at Fiskeridirektoratet må utstede brukstillatelser for landbaserte oppdrettsanlegg. Nye anlegg kan nå starte opp umiddelbart etter at anlegget er ferdig... Les mer »
Markedsavgiften for sild, makrell og annen pelagisk fisk øker fra 0,3 til 0,5 prosent, ifølge Nærings- og fiskeridepartementet. – Endringen gjør det mulig for Sjømatrådet å fortsette arbeidet med å markedsføre norsk... Les mer »
Ved hjelp av QR-kode og blockchain teknologi kan forbrukere nå få informasjon i tekst og bilder om hvor laksen har levd, hva den har spist og mye mer. Cermaqs samarbeid med franske... Les mer »
Med bedre havforvaltning kan det bli mulig å høste og produsere over seks ganger mer mat fra havet i verden enn vi gjør i dag, viser en ny rapport. Rapporten fra ekspertgruppen... Les mer »
Sjømathandel, matsikkerhet og brexit var tema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos. Nesvik er den første utenlandske ministeren Santos møter etter at han nylig... Les mer »
Norsk Kvalitetsmat har levert fiskemat til Coops butikker siden 2008. De to aktørene inngår et enda tettere samarbeid nå når Coop Norge Industri kjøper 45 prosent av aksjene i selskapet. – Oppkjøpet... Les mer »
Norske lakseprodusenter er blant de mest effektive i verden. Men selv om kostnadene for produksjon i Norge øker i mindre grad enn de siste årene, blir det stadig dyrere å oppdrette laks.... Les mer »
Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 87 milliarder kroner. Eksportvolumet har falt med 4 prosent, og verdien har økt med 8 prosent eller 6,3... Les mer »
Nå er det startet med salg av Vesteraalens fiskeboller fra Nordland i Kina. Foreløpig selges fiskebollene via ulike nettbutikker, der over halvparten av kineserne bestiller matvarene, opplyser NRK. – Dette er verdens... Les mer »
I 2017 ble det etablert ett nytt system for tildeling av produksjonskapasitet for oppdrettslaks. I 2018 ble det for første gang brukt. Flere hadde på forhånd fryktet at det skulle favorisere de... Les mer »