224 000 kroner til samisk kulturuke i Bodø

nfk

Sami Culture Club får 224 000 kroner til å gjennomføre ulike aktiviteter under samisk kulturuke i Bodø.

Samisk kulturuke i Bodø og markeringen av 6. februar, samefolkets dag, har over år blitt en viktig møteplass for å synliggjøre den samiske kulturen i fylkeshovedstaden.

– Samisk Kulturuke i Bodø kjennetegnes av høy faglig-, innholdsmessig- og kunstnerisk kvalitet. Du kan få med deg en rekke ulike samisk aktiviteter som er tilpasset alle aldersgrupper, forteller fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

De er mange ulike aktører som bidrar til at Samisk Kulturuke i Bodø blir gjennomført, og du kan få med deg både konserter, gudstjeneste på samisk, samisk mat, foredrag, og ikke minst en offisiell samisk markering den 6. februar.

– Samisk kulturuke er for alle som ønsker å delta. Det vil brukes samisk språk der det er mulig under de ulike arrangementene, forteller Saxi.

Les også:  Ekstra buss mellom Narvik og Å

Nordland fylkeskommune sitter sammen med Bodø kommune, Statsforvalteren , foreninger og institusjoner i Bodø i en arbeidsgruppe som har som oppgave å arrangere Samisk Kulturuke hvert år. Saxi påpeker at hvis  noen ønsker å bidra til arrangementet, så er det bare å knytte seg til arbeidsgruppa.

– Nordland fylkeskommune har et viktig ansvar i arbeidet med å styrke, videreutvikle og synliggjøre den samiske kulturen i Nordland. Men vi ønsker alle gode krefter som ønsker å bidra til Samisk kulturuke og markeringen av 6. februar velkommen. Denne uka har blitt en viktig del av synliggjøringen av den samiske kulturen, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.