Boots i Bodø har en lang og interessant historie

boots

Apoteket Boots i Bodø har sikkert de fleste av bodøværingene vært innom flere ganger, så vi vet alle hva Boots er for noe. Men de færreste av oss vet hvor lang og interessant historien til apoteket er.

Sykdomsportalen.no melder at i 1849 åpnet John Boot en forretning i Nottingham som solgte urter til egenbehandling av sykdommer. Filosofien var å gi alle, selv de med dårligst økonomi, tilgjengelighet til behandling av enkle plager. Salg av lokalt dyrkede plantemidler var kjernevirksomheten i selskapets første år og i 1884 ansatte Boots sin første farmasøyt.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Senere vokste Boots til flere apotek, og til flere land og verdensdeler. I 2006 ble Boots og Alliance Healthcare slått sammen til Alliance Boots. Alliance Healthcare har grossistvirksomhet i mange europeiske land, blant annet Norge, og sammenslåingen ga mange nye markeder tilgang til produkter fra Boots-konsernet.

Alliance Healthcare kjøpte opp mange norske apotek i 2001, og i 2009 kom Boots-kjeden til Norge. Siden har kjeden vokst, og teller i dag 160 apotek. Boots apotek finnes også i Irland, Nederland, Thailand og Sør-Korea, i tillegg til å være den ledende apotekkjeden i Storbritannia.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

I 2014 slo Alliance Boots seg sammen med apotekkjeden Walgreens i USA for å danne Walgreens Boots Alliance, som i dag er verdens største apotekselskap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.