To kunstnere er valgt til å dekorere det nye rådhuset i Bodø

rådhuset

Fem kunstnere ble i januar invitert til en lukket konkurranse om utsmykningsoppdraget i det nye rådhuset. De fem leverte prosjektforslag som ble vurdert av Bodø kommunes kunstutvalg.

Bodø kommune melder på nett at kunstutvalget nå har tatt en avgjørelse og plukket ut to vinnere. Og begge vinnerne er spennende valg.

– Det er med stor glede at kunstutvalget kan informere om vinnerne til kunstprosjektet for nye Bodø rådhus. Det er utpekt to likestilte vinnere av konkurransen. Disse er Rune Johansen og Per Kristian Nygård, sier leder i kunstutvalget Ellen Sæthre-McGuirk.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Rune Johansen er en bildekunstner, fotograf og forfatter som er født i Bodø. Johansen debuterte som fotograf på Høstutstillingen i 1990 og har vært utstilt på mange utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Rune fikk Fotografiprisen, Norges Fotografforbunds hederspris, i 2011.

Per Kristian Nygård er utdannet ved Kunsthögskolan i Malmö 2004- 2010. Nygård jobber med flere forskjellige kunstuttrykk, deriblant installasjoner, skulpturer og grafikk. Nygård har blant annet stilt ut i Tegnerforbundet, Trøndelag Senter for Samtidskunst og Kurant Visningsrom i Tromsø, i tillegg til å delta på Statens høstutstilling i 2009 og 2012. Nygård er tidligere innkjøpt av Jämtlan Läns Landsting og Trondheim Kommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.